Robinho: 'O, Dybala'nın Türk versiyonu gibi'

05.12.2018 - 23:29 | Son Güncellenme: 05.12.2018 - 23:29

Sivasspor'un Brezilyalı yıldızı Robinho, BeiN Sports'a konuştu. 

Robinho'nun röportajda söylediklerinden öne çıkanlar:

'Teknik direktör değiştirdik, Tamer Tuna'nın ardından Hakan Keleş göreve geldi. Bu süreç biraz, sıkıntılı. Ligde bulunduğumuz konumdan kendi adıma memnun değilim. Takım çok çalışıyor, kendilerini arkadaşlarım tamamen veriyor ama bu sonuçlara yansımadı.

Süper Lig zor bir lig. Ama seviyorum bu ligi. Bütün takımlar 3 puan için elinden geleni yapıyor.

'Neymar, Brezilyalı futbolcuların en iyisi'

Kendimi zor değerlendiriyorum. Bunu başka insanlar benim için yapabilir ama kendimi değerlendirmek zor geliyor. Çok motive bir karaktere sahibim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İradeyle ilgili bir şey. İradenizi güçlü tutarsanız, yetenek de ortaya çıkar.

Hücum aksiyonlarında hızlı oynayan, pas veren bir yapım var. Önemli liglerde oynadım, o tecrübelerimi sahaya yansıtmaya çalışıyorum.

Neymar benim için Brezilyalı oyuncular arasında şu an dünyanın en iyisi. PSG'den takım arkadaşı Mbappe'den de bahsedecek olursam, o da gerçekten çok iyi bir oyuncu ve henüz çok genç.

Genç oyunculara tavsiyem çalışmaya odaklı olmaları. Mümkün olduğunda futbola odaklanmalılar.

'Partilerde değil, ailemle vakit geçirmeyi seviyorum'

Sivas'ı seviyorum. Sakin bir hayatım var. 34 yaşındayım ve artık partilerden çok ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Ailem de memnun Sivas'tan. Her günüm tesisten eve, evden tesise geçiyor. Gayet mutluyum bu hayattan.

'Emre Kılınç, Dybala'nın Türk versiyonu gibi'

Dünya Kupası'nı kazanmamış olsa da Brezilya Milli Takımı'nın Katar'da favorilerden olduğunu düşünüyorum.

Süper Lig'de Beşiktaş'tan Ricardo Quaresma, Babel var. Sivasspor'da Emre Kılınç da çok yetenekli, oğlum bana onu görünce ''O, Paulo Dybala'nın Türk versiyonu gibi'' dedi'. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler