Leicester City, Teknik Direktör Brendan Rodgers İle Yollarını Ayırıyor

İsa Kethüda
20.09.2022 - 14:02 | Son Güncellenme: 20.09.2022 - 14:07

Milli futbolcu Çağlar’ın kendi seviyelerinde olmadığını söyleyen Brendan Rodgers kötü sonuçların ardından Leicester City’den ayrılıyor. İşte detaylar.

Leicester City, Teknik Direktör Brendan Rodgers İle Yollarını Ayırıyor

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Premier Lig’de dün Tottenham Hotspur’a 6-2 mağlup olan ve 1 puanla ligin son sırasında olan  Leicester City’de menajer Brendan Rodgers ile yollar ayrılıyor.

En büyük aday Thomas Frank

İngiliz gazetesi the Telegraph’ın haberine göre Leicester City teknik direktörlük görevine Brentford menajeri Thomas Frank’i getirmek istiyor. Fakat Leicester City yönetiminin tek çekincesi Thomas Frank’in Brentford’dan ayrılmak istememe ihtimali. 

10 milyon Euro tazminat

Leicester City eğer Rodgers’i görevden almaya karar verirse tecrübeli menajere tazminat ödemek zorunda. 2019’da Leicester City ile 2025’e kadar süren bir anlaşmaya imza atan Rodgers’in sözleşmesinde görevden ayrılması halinde 10 milyon Euro tazminat ödeneceği maddesi yer alıyor.

Frank da kaybetti

Leicester City’nin peşinde olduğu Thomas Frank’ın çalıştırdığı Brentford bugün oynanan Premier Lig 7. hafta maçında kendi evinde Arsenal’a 3-0 mağlup oldu. Brentford ligde 9 puanla 9. sırada bulunuyor.

7 maçta 22 gol yediler

Çağlar Söyüncü’nün kendi seviyelerinin yakınında bile olmadığını söyleyen Rodgers’in takımı Leicester City bu sezon oynanan 7 maçta 22 gol yedi. Leicester ekibi yediği 22 gole karşın sadece 9 gol atabildi. Bu maçlarda Çağlar hiç süre almadı. 

Rodgers’a Mevlana ile tepki vermişti

Çağlar Söyüncü, Rodgers’in kendisi hakkındaki “yetersiz” açıklamasının ardından sosyal medya hesabından Mevlana’nın sözüyle Rodgers’a tepki vermişti. Çağlar sosyal medya hesabından Mevlana’nın “ Tüm iyi şeyler sabırdan sonra gelir.” sözünü paylaşmıştı.

Bu sezon sadece 1 maça çıktı

Leicester City’nin 2018/2019 sezonunda Freiburg’tan 21.10 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Çağlar bu sezon sadece Lig Kupası’nda oynanan Stockport County maçında forma giydi, bu maçta Leicester City rakibini penaltılar sonucunda 3-1’lik skorla geçti. Bugüne kadar Leicester için 124 maça çıkan Çağlar takımı adına 3 gol atıp 2 tane de asist yaparken 44 sarı kart ve 3 kırmızı kart gördü. A Milli Futbol Takımı forması da giyen Çağlar ülkemiz için çıktığı 48 maçta 2 gol atıp 1 asist yaparken 11 sarı kart ve 1 kırmızı kart gördü. 

İlgini Çekebilir
Finali Mustafa Denizli yüzünden kaçırdık
Habere Git

Gelecek sezon Atletico Madrid’e gidiyor

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 28 milyon Euro olan Çağlar’ın Leicester ekibiyle 30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor. Oyuncunun önümüzdeki sezon Atletico Madrid’e transfer olacağı konuşuluyor.

Senin için hazırladığımız haberler