Rodrigues transferi için olay iddia!

04.01.2019 - 09:05 | Son Güncellenme: 04.01.2019 - 12:05

Rodrigues transferi için olay iddia!

Galatasaray forması giyen ve Al İttihad Kulübü'ne transferi için KAP'a açıklama yapılan  Garry Rodrigues ile ilgili bir iddia ortaya atıldı.

Çin'deki kural ne diyor?

Çin kulüpleri, 5.5 milyon Euro'nun üzerinde bonservis ödeyerek yaptıkları transferlerde, oyuncunun kulübüne ödedikleri bonservis kadar bir parayı da altyapı gelişimi için ödemek zorunda... 

Genç futbolcular için kullanılıyor

Çin Futbolu Gelişim Birimi’ne aktarılan bu paralar, burada toplanarak kulübün altyapılarında, genç futbolcular için kullanılıyor.

Rodrigues transferi 20 milyon Euro'ya patlayacaktı

Dolayısıyla Guoan, Rodrigues için 10 milyon Euro öderse, 10 milyon Euro da bu fona ekstra bir ödeme yapmak zorunda kalacak, transfer kendisine 20 milyon Euro'ya patlayacaktı.

3 yabancı izni

Takımdaki yabancı sayısı da Rodrigues transferiyle ilgili çekince yaratan ikinci faktör olarak öne çıktı. Jonathan Soriano’nun Al Hilal’e gidiyor olmasına karşın, o gittikten sonra da geride üç yabancı daha kalıyor ve bu isimlerin takımdan ayrılması beklenmiyor. Çin Süper Ligi’nde sahada üç yabancı olmasına izin veriliyor. 

Rodrigues transferi yattı

Miliyet'in haberine göre; Garry Rodrigues’i kadrosuna katmak için Galatasaray’a 10 milyon euronun üzerinde bir teklif yapan Beijing Guoan, Çin’de geçerli olan Finansal Fair Play kurallarına takıldı, sarı-kırmızılı oyuncunun transferi yattı.

Rodrigues'in yedek kalma ihtimali düşündürdü

Üç ismin tamamının ilk 11 oyuncusu olması nedeniyle, Rodrigues’in yedek kalma ihtimali bulunacağına dikkat çekilerek, kulübedeki bir oyuncuya bu kadar yatırım yapılması da risk olarak görüldü.

Galatasaray KAP'a Rodrigues görüşmesini bildirmişti

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Garry Rodrigues'in transferi konusunda Al Ittihad Football Club ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri kullanılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler