Roger Federer: "Biz İnsanız, Makine Değiliz"

İsa Kethüda
07.12.2022 - 17:06 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 17:15

Tenis haberleri... Geçtiğimiz aylarda emekli olan yıldız İsviçreli tenisçi Roger Federer, Brooklyn Nets-Boston Celtics maçını yerinden takip etti. Detaylar.

Roger Federer: "Biz İnsanız, Makine Değiliz"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

"Ekselansları" lakalıp yıldız tenisçi Roger Federer, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Laver Kupası'yla tenise veda eden Federer, Brooklyn Nets'in Boston Celtics'e 92-103 yenildiği karşılaşmayı Barclays Center'dan takip etti.

"Bugün kimse yorgunum diyemez"

ESPN'e konuşan 41 yaşındaki İsviçreli efsane tenisçi Federer, "Bugün kimse yorgunum diyemez çünkü o zaman zayıf görünürsün. Bu yüzden oyuncular bazen zihinsel problemler yaşıyor. 

"Biz insanız, makine değiliz"

Her zaman güçlü olmanız ve bu gücünüzü göstermeniz gerek. Ama sonuçta biz de makine değiliz; biz insanız" dedi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | Fenerbahçe'ye Arda Güler müjdesi... Anlaşma tamam
Habere Git

Federer, Laver Kupası'yla veda etmişti

Bilindiği üzere Roger Federer, 23 Eylül - 25 Eylül tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'daki 20 bin kişilik O2 Arena'da düzenlenen Laver Kupası'yla tenise veda etmişti. 

İsviçreli sporcu, son maçında çiftlerde Nadal ile kortu paylaşmış ve rakipleri Jack Sock-Frances Tiafoe ikilisine kaybetmişti. Karşılaşmanın ardından iki tenisçi de duygusal anlar yaşamış ve uzun süre gözyaşlarını tutamamıştı.

Federer, 237 hafta bir numarada kaldı ve tarihe geçti

Toplam 310 hafta boyunca dünya sıralamasının zirvesinde yer alan Federer, üst üste 237 hafta bir numarada kalan tenis tarihinin tek ismi olarak tarihe geçmişti.

İlgini Çekebilir
İşte Beşiktaş'ın görüştüğü yıldız oyuncu! Ocak ayında...
Habere Git

En çok grand slam kazanan üçüncü tenisçi

103 ATP turnuvası şampiyonluğuyla tüm zamanların en çok turnuva kazanan ikinci ismi konumundaki Roger Federer, Nadal (22) ve Djokovic'in (21) ardından 20 kezle tek erkeklerde en çok grand slam kazanan üçüncü tenisçi konumunda.

Senin için hazırladığımız haberler