Roger Federer kortlara dönüyor

11.11.2020 - 09:48 | Son Güncellenme: 11.11.2020 - 09:54

Son dakika tenis haberleri... Sakatlığından dolayı tenise ara veren İsviçreli raket Roger Federer, geleceği hakkında açıkamada bulundu. Roger Federer, kortlara ne zaman dönecek, sakatlıktan kurtuldu mu? İşte tüm detaylar...

Roger Federer kortlara dönüyor

Orhan GÜLEK-AJANSSPOR

Erkekler dünya sıralamasının 5. basamağındaki İsviçreli tenisçi Roger Federer, sağ dizindeki sakatlıktan dolayı uzak kaldığı tenis kortlarına, 2021 Avustralya Açık Turnuvası ile dönmeyi planlıyor.

İsviçreli yıldız Roger Federer, sosyal medya aracılığla yaptığı paylaşımda "Yoğunlaştığım dayanıklılık ve kuvvet antrenmalarını bir süredir acı çekmeden gerçekleştiriyorum. Yüzde 100 hazır olmadan bir turnuvaya çıkmayacağım. Şu an için korta dönüşüm, ocak ayındaki Avustralya Açık'ta olacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Erkekler dünya sıralamasının 5. basamağında bulunan Roger Federer ile klasmanın 14. basamağındaki Milos Raonic, sakatlıkları yüzünden 2020 Fransa Açık'a (Roland Garros) katılamadı.

İsviçreli raket Roger Federer kariyerinde sadece bir Roland Garros şampiyonluğu bulunuyor.

Fransa Açık Tenis Turnuvası'nın (Roland Garros) önemi

Fransa Açık Tenis Turnuvası, turnuvaya adını veren "Roland Garros" kortu, toprak kortta oynanan tek grand slam turnuvası olma özelliğini taşıyor. Toprak kort, sert ve çim zemine göre topun hızının azalmasına ve yerden daha fazla yükselmesine yol açıyor. Kort, bu özelliğiyle uzun rallilerin yaşanmasına olanak sağlıyor ve çok güçlü servis kullanamayan tenisçilerin zafiyetini kapatıyor.

Bu nedenle kariyerinde birçok grand slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe, Stefan Edberg, Pete Sampras, Boris Becker, Venus Williams, Martina Hingis, Lindsay Davenport gibi tenisçiler bu turnuvayı kazanamadı.

Bu yıl yapılan 2020 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı (Roland Garros) finalde Sırp Novak Djokovic'i 6-0, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-0 yenen İspanyol Rafael Nadal, şampiyon olmuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler