Roma 6-1 Yenildikleri Bodo Glimt Maçındaki Taraftarlarına Final Bileti Verecek

Akın Ungan
07.05.2022 - 17:11 | Son Güncellenme: 07.05.2022 - 17:21

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde finale çıkan Roma, 6-1 kaybettikleri Bodo Glimt maçındaki 166 taraftarına ücretsiz final bileti vereceğini açıkladı. İşte detaylar.

Roma 6-1 Yenildikleri Bodo Glimt Maçındaki Taraftarlarına Final Bileti Verecek

İtalya'nın köklü kulüplerinden Roma, UEFA Konferans Ligi'nde finale yükselmeyi başardı. Mourinho önderliğinde Avrupa'da inişli-çıkışlı bir grafik çizen Roma, Konferans Ligi finalinde karşılaşacağı Feyenoord maçı için bir karar aldı.

6-1'lik maça gelen taraftarlara final bileti

Roma, UEFA Konferans Ligi Gruplarında karşılaştığı Bodo Glimt ile Norveç'te oynanan maçta 6-1 kaybetti. İtalyan ekip, bu maça kendilerini desteklemek için gelen 166 taraftara ücretsiz final bileti vereceğini açıkladı.

Roma'nın belalısı olmuşlardı

UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarında karşı karşıya gelen taraflar, Bodo Glimt'in sürpriz galibiyeti ile gündem olmuştu. Gruplardaki ilk maça Norveç'te favori olarak çıkan Roma, mücadeleyi 6-1 kaybetmişti. Bodo Glimt'in düşük bütçe ile kurduğu takımın, İtalya'nın köklü kulübüne 6 gol atması, dünya spor basınında geniş yer buldu.

Gruplarda ikinci kez karşı karşıya geldiklerinde herkes, Roma'nın bu maça farklı bir motivasyonla çıkacağını düşünüyordu. Fakat düşünülen olmadı. 6 golün intikamını İtalya'da almayı hedefleyen Roma, Stadio Olimpico'dan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Çeyrek finalde yeniden

Gruplardan çıkmayı başaran iki takım, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finallerinde tekrar eşleşti. Roma için kabusa dönen Bodo Glimt bilmecesi başa sarmıştı. Çeyrek final turunun ilk ayağında İtalyanlar, Norveç'ten tekrar yenilgi ile ayrıldı. Bodo Glimt, çeyrek finalin ilk maçında 2-1 galip gelmeyi başardı.

Son gülen iyi güldü

İtalya'daki rövanş maçında Roma, rakibini 4-0 geçti. Bu sonuç ile Bodo Glimt'i eleyen Roma, UEFA Avrupa Konferans Ligi yarı finalinde Leicester City'nin rakibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler