Roma, Marcao transferinde ısrarcı!

22.09.2020 - 18:36 | Son Güncellenme: 22.09.2020 - 18:48

Son dakika Galatasaray haberleri... Serie A ekibi Roma, Galatasaray'ın stoperi Marcao için transfer girişiminde bulunmuştu. İtalyan gazeteci Biafora ise Radyospor'a Marcao-Roma transfer konusundaki son gelişmeleri aktardı. İşte detaylar...

Roma, Marcao transferinde ısrarcı!

AS Roma, Galatasaray'ın Brezilyalı savunma oyuncusu Marcao'ya talip olmuştu.

İtalyan takımını çok yakından takip II Tempo yazarı Filippo Biafora konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

"Roma'nın ilk teklifi kiralamaktı"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Biafora, "Roma, Galatasaray'a önce kiralama teklifinde bulundu. 2 milyon Euro kiralama bedeli; sezon sonunda ise 13 milyon Euro satın alma opsiyonu. Galatasaray bu teklifi reddetti. Roma Hellas Verona'dan Kumbulla'yı kiralık olarak aldı. Amacı Marcao'yu da kiralamak; çünkü panedime koşulları ekonomik olarak Roma'yı çok yıprattı, bu dönemde fazla para harcayamıyorlar. Marcao konusunda sonuç alınamayınca, geçen sezon oynattığı Chris Smalling için Manchester United ile görüştü; ama anlaşamadı. Roma acele etmeden Marcao transferini gerçekleştirmek istiyor. Bu transfer onlar için hâlâ en güncel transfer opsiyonu. Bana göre 15 milyon Euro transfer bedeli karşılığında Galatasaray, Marcao'nun transferine izin verir" dedi.  

Vida gündemde yok

Filippo Biafora, "Domagoj Vida, Roma'nın transferini düşündüğü bir isim değil. Monchi sportif direktörken transfer gündemindeydi; ancak o dönemde gerçekleşmedi" şeklinde konuştu.  

Kalinic, Roma'yı bekliyor

Beşiktaş'ın transfer gündemindeki forvet Nikola Kalinic'in Roma'yı beklediğini belirten İtalyan gazeteci, "Kalinic, Roma'ya dönmek istiyor. Birkaç ay önce Roma, Atletico ile onun tüm hakları üzerine görüştü; ancak Atletico o dönemde çok yüksek bir fiyattan bahsetti; 9 milyon Euro. Dolayısıyla o görüşmeden sonuç alınamadı. Ancak şu anda 1 milon Euro istiyor. Roma'nın önceliği 11'de oynatabileceği bir forvet, Kalinic yedek forvet olarak düşünülüyor. Edin Dzeko şu anda takımda; ama transfer konusu belirsiz. Kalinic, Roma için gelen teklifleri bekletiyor. Beşiktaş ona yoğun ilgi gösteren ve transferini gerçekten isteyen en önemli kulüp. Hatta ona yıllık 3 milyon Euro ödemeyi vaadetmişler. Ama Kalinic şu anda bekliyor. Henüz 15 gün var. Sanırım transferin son günlerinde bu durum netleşecek" dedi.  

Khedira, Galatasaray'a gelir mi?

Sami Khedira'nın Juventus'tan ayrılıp, Galatasaray'a geleceği yönünde İtalyan medyasında çıkan haberlere de değinen Biafora, "Juventus ile 1 yıl daha sözleşmesi var; ama gelecek planları içerisinde yer almıyor. Juventus 'kalacaksan, 6 milyon Euro olan ücretini 3 milyon Euro'ya indir' dedi. Bu konuda anlaşamıyorlar. Yarı yarıya ücretinde indirim istediler. Juventus'la bu sorunu çözmeden, Khedira ya da menajeri hiçbir takımla görüşemez. Şâyet sözleşmesini feshederse, Galatasaray ya da kendisine talip olabilecek kulüplerden yüksek bir maaş isteyecektir. Çünkü serbest bir oyuncu statüsüne geçecek" ifadelerini kullandı.

Marcao'dan transfer açıklaması! Ayrılıyor mu?

Marcao'nun satışına vize yok

Senin için hazırladığımız haberler