Tottenham'dan kovulmuştu! İşte Jose Mourinho'nun yeni durağı...

İsa Kethüda
04.05.2021 - 16:13 | Son Güncellenme: 04.05.2021 - 16:50

İtalya Ligi takımlarından AS Roma, gelecek sezondan itibaren Jose Mourinho'nun takımın başında olacağını duyurdu. İşte detaylar.

Tottenham'dan kovulmuştu! İşte Jose Mourinho'nun yeni durağı...

DIŞ HABER - AJANSPOR

Gelecek sezon Paulo Fonseca ile yola devam etmeyeceklerini açıklayan İtalya Serie A Ligi ekibi AS Roma, son olarak Tottenham Hotspur'u çalıştıran ve görevine son verilen Jose Mourinho ile anlaştığını duyurdu. 

Sözleşme 2024 yılına kadar

Roma kulübünden yapılan açıklamaya göre sezon sonundan itibaren görevi devralacak Portekizli teknik adam ile 30 Haziran 2024 yılına kadar sözleşme imzalandığı belirtildi.

İstek, motive ve tutku

Kulüp internet sitesine bir açıklama yapan Mourinho, "Bu harika kulübe liderlik etmek ve beni seçtikleri için Friedkin ailesine teşekkür ediyorum. Yönetimin, Roma için duyduğu istekleri tam olarak anladım ve biliyorum. Bu istekler, beni motive eden tutkuyla aynı ve birlikte kazanan bir proje inşa etmek istiyoruz. Roma taraftarlarının inanılmaz tutkusu, beni bu işi almaya ikna etti ve işe başlamak için sabırsızlanıyorum" dedi. 

Öte yandan Tottenham Hotspur'daki görevine son verilen Portekizli teknik adam 30 milyon sterlin tazminat almıştı. 

İşte Mourinho ve tazminatları

  • 2007 Chelsea 18 milyon £
  • 2012 Real Madrid 17 milyon £
  • 2015 Chelsea 12.5 milyon £
  • 2018 Manchester United 15 milyon £
  • 2021 Tottenham 30 milyon £

Bilindiği üzere şu an Leicester City'de Cengiz Ünder ve Verona'da kiralık olarak forma giyen Mert Çetin de gelecek sezon Roma'ya geri dönecekler. 

Senin için hazırladığımız haberler