Roma, Konferans Ligi Çeyrek Finali'nde Bodo Glimt İle Eşleşti

18.03.2022 - 18:11 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 18:53

UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final eşleşmeleri belli oldu. Gruplarda Bodo Glimt'e 6-1 yenilen Roma, tekrar Norveç takımı ile eşleşti. İşte detaylar...

Roma, Konferans Ligi Çeyrek Finali'nde Bodo Glimt İle Eşleşti

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Fenerbahçe'nin de mücadele ettiği fakat Son 16 Turu'nda Çek rakibi Slavia Prag'a elenerek, yoluna devam edemediği UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Çeyrek Final eşleşmeleri bugün çekilen kura sonucunda belli oldu. İtalya temsilcisi Roma, Norveç'in Bodo Glimt takımı ile eşleşti.

Aynı gruptaydılar

Roma ile Bodo Glimt, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde aynı grupta yer almışlardı. Konferans Ligi C Grubu, Roma (İtalya), Zorya (Ukrayna), CSKA Sofya (Bulgaristan) ve Bodo/Glimt (Norveç) takımlarından oluştu..

Roma 1. Bodo Glimt 2. çıktı

C Grubu'nda Roma ile Bodo Glimt arasında geçen puan savaşında kazanan Roma oldu. 6 maçın 4'ünü kazanan İtalyanlar, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 13 puan topladı. Bodo Glimt ise gruplarda namağlup takımlardan biri olmasına rağmen 3 galibiyet, 3 beraberlik ile 12 puan toplayabildi. Böylece Roma'nın ardından 2. olarak üst tura çıktı.

Unutulmaz maç, unutulmaz skor

21 Kasım 2021 tarihinde Konferans Ligi C Grubu, 3. maçında Bodo Glimt, Roma'yı konuk etti. Maça favori olarak çıkan Roma, hiç düşünmediği bir skor ile sahadan ayrıldı. Norveçliler, İtalyanlar'ı o gece sahada bozguna uğrattı ve Bodo Glimt, Roma karşısında 6-1 galip gelmeyi başardı.

Bodo Glimt İtalya'da da yenilmez

Bodo Glimt karşısında 6-1 mağlup olan Roma, birçok futbolseveri şaşkına uğrattı. Bodo Glimt'in bu başarısı, Roma'da da devam etti. İtalya'da tekrar karşılaşan taraflar, sahadan 2-2 beraberlik ile ayrıldı.

Faturayı oyuncularına kesti

Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho, 6-1'lik Bodo Glimt mağlubiyetinin ardından futbolcularını cezalandırdı. Portekizli teknik direktör müsabakanın ardından gece yerel saatle 02.30 civarında Roma’ya ulaşan takımının tesislerden ayrılmasına ve aileleri ile vakit geçirip, izin yapmasına izin vermedi.

Başarısı ile örnek oldu

Bodo Glimt, Konferans Ligi'nde gösterdiği başarı ile birçok kulübe örnek oldu. Düşük bütçe ile yüksek verim sağlayan takım, gruplardan mağlubiyet almadan çıktı. Son 16 Play-off Turu'nda Celtic ile karşılaşan Bodo Glimt, 3-1 ve 2-0'lık galibiyetler ile Son 16'da AZ Alkmaar'ın karşsısında oldu. Bu turu da iyi oyun ile geçen ekip, Çeyrek Final'e yükseldi.

İlgini Çekebilir
Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün rakipleri belli oldu!
Habere Git

Bonservis elde eden bir kulüp

Futbol sahasındaki başarısı kadar, kulüp ve bütçe yönetiminde de başarı sergileyen Bodo Glimt’in, son 5 yılda bonservisle transfer ettiği futbolcuların toplam tutarının 800 bin Euro olduğu öğrenildi. Yetiştirdiği oyuncuları satarak, elde ettiği bonservis tutarı ise 15.5 milyon Euro.

Bodo Glimt'in bonservis elde ettiği oyuncular

  • Erik Botheim - 5 milyon Euro Krasnodar
  • Petter Heuge - 4,8 milyon Euro - AC Milan
  • Patrick Berg - 4,5M € Lens
  • Mathias Normann - 1,2 milyon Euro Brighton

Türkiye'nin de korkulu rüyası olabilir!

Bodo Glimt, Roma'nın olduğu kadar Türkiye'nin de korkulu rüyası olabilir. Avrupa kupalarında Norveç'i temsil eden takım, aldığı beraberlik ve galibiyetler ile ülkesini UEFA ülke puanı sıralamasında üst sıralara taşıyor. Türkiye'nin bulunduğu sıralamada ülkelerin puanlarının birbirine yakınlığı, alınan her puanın önemini artırıyor.

Avrupa'da temsilcimiz kalmadı

Son olarak Galatasaray'ın Barcelona karşısında aldığı mağlubiyet ile UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edememesi, Türkiye'nin de Avrupa'da temsilcisinin kalmamasına sebep oldu. Rakipleri ile UEFA ülke puanı sıralamasında çetin bir savaş halinde olan Türkiye'nin en az 19. sırada kalması kesinleşti.

Türkiye'nin rakipleri ile arasında olan puan farkı ise şu şekilde:

15. Yunanistan - 28.200

16. Çek Cumhuriyeti - 27.600

17. Danimarka - 27.175

18. Hırvatistan - 27.150

19. Türkiye - 27.100

20. Norveç- 27.000

Senin için hazırladığımız haberler