Romanya Milli Takımı tarihine geçen Türk!

Ali Bozkurt
14.11.2021 - 23:18 | Son Güncellenme: 14.11.2021 - 23:39

Romanya, 15 yaşındaki Türk asıllı Enes Sali'yi Dünya Kupası elemelerinde aday kadrosuna dahil etmişti. Lichteinstein maçında oyuna aldılar ve tarihlerine Enes Sali'nin ismini yazdılar... İşte detaylar...

Romanya Milli Takımı tarihine geçen Türk!

Romanya Dünya Kupası eleme maçında deplasmanda Lihtenştayn'ı 2-0 mağlup etmesine rağmen Dünya Kupası vizesi alamadı. 18 puanlı Kuzey Makedonya'nın altında 3. sırada 17 puanla kalan Romanya, Dünya Kupasına veda etti. Maça ise Türk asıllı 15 yaşındaki Enes Sali damga vurdu. 

Lichteinstein, deplasmanı 82. dakikasında Enes Sali, Andrei Ivan'ın yerine oyuna girdi ve milli formayla tanıştı. 15 yıl, 8 ay ve 22 günlük Enes Sali, Romanya Milli Takım formasını giyen en genç futbolcu unvanının sahibi oldu.

GHEORGHE HAGİ'NİN ÖĞRENCİSİ

Galatasaray'ın eski efsanesi Hagi'nin okulunda futbol hayatına başlayan Enes,  Hagi'nin sahibi olduğu Farul Constanta'da top koşturuyor ve bu sezon şu ana kadar 8 maça çıkıp 1 gol attı. Ayrıca İspanya takımlarından Barcelona'da Enes'i kadrosuna katmak istediği de gündeme geliyor. Barcelona geçmişte altyapısında oynayan Enes Sali'yi yakından takip ettiği ve tekrardan alt yapıya transfer etmek istediği İspanya basınında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde ise Galatasaray'ın genç oyuncuyu yakında takip ettiği yazılmıştı.

ENES SALİ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Kanada doğumlu Romanyalı Enes Sali'nin ailesi Türk kökenlere sahip. Özellikle Dobruca bölgesinde yaşayan Romanya'daki Türklerin 2011 sayımına göre sayısı 28 bin 226. Kanada'nın Toronto şehrinde doğan Enes Sali, 2017 yazında Barcelona altyapısına geçti. 2018 yazında ise buradan ayrılarak Hagi'nin Romanya'daki futbol akademisine başladı. 15 yaşındaki futbolcu bugünlerde Hagi'nin sahibi olduğu Farul Constanta'da top koşturuyor ve bu sezon şu ana kadar 8 maça çıkıp 1 gol attı.

Rumen basınında çıkan haberlere göre Barcelona geçmişte altyapısında oynayan Enes Sali ile yakından ilgileniyor. Asıl pozisyonu 10 numara olan Enes Sali kanatlarda da görev yapabiliyor.

Senin için hazırladığımız haberler