Romanya Spor Bakanı, Irkçı Rumen hakemi kınadı

09.12.2020 - 22:12 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 22:16

Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu altıncı haftasında Paris Saint Germain ile oynadığı maçta dördüncü hakem Rumen Sebastian Coltescu, Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulundu. Olaylı maç sonrası Romanya Spor Bakanı, Romanya sporu adına özür diledi. İşte detaylar...

Romanya Spor Bakanı, Irkçı Rumen hakemi kınadı

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain ile karşılaşan Başakşehir, dördüncü hakem Rumen Sebastian Coltescu Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle sahadan çekildi.

Olaylı maçta Başakşehir, sahadan çekilerek tepkisini gösterdi. Maçın 4. hakemi Rumen Sebastian Coltescu'ya bir çok kesimden tepkiler yağmaya başladı. Son olarak Romanya Spor Bakanı, vatandaşı Sebastian Coltescu için açıklamada bulundu.

Romanya Spor Bakanı Ionut Stroe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Irkçı, yabancı düşmanı veya ayrımcı olarak yorumlanabilecek her türlü yorumu şiddetle kınıyorum. Bizi temsil etmeyen bu talihsiz olay için Romanya sporu adına özür dilerim. Ayrımcı, ırkçı olabilecek her türkü açıklama ve ifadeyi güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Maç kaldığı yerden başladı

Irkçı hakem Sebastian Coltescu'nun tutumu nedeniyle yarım kalan Paris Saint Germain- Başakşehir maçı kaldığı 14. dakikadan itibaren kaldığı yerden devam ediyor.

Herkes tek yumruk oldu

Karşılaşma öncesi ise örnek bir görüntü yaşandı. Şampiyonlar Ligi müziği çalarken iki takımın oyuncuları ve hakemler orta yuvarlakta oturarak ırkçılığı protesto etti. 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler