Premier Lig Devi Manchester United Satışa Çıkartıldı

İsa Kethüda
23.11.2022 - 00:16 | Son Güncellenme: 23.11.2022 - 06:08

Ronaldo ile yollarını ayıran Manchester United da satışa çıkartıldı. Glazer ailesi bankalara talimatı verdi. Kulüp. amacın büyümek olduğunu duyurdu..

Premier Lig Devi Manchester United Satışa Çıkartıldı

AJANSSPOR-HABER

Cristiano Ronaldo ile yollarını karşılıklı anlaşarak ayıran Premier Lig'in devlerinden Manchester United ile ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Kulübün Amerikalı ortakları satış talimatı verdi.

Bankalara satış talimatı gitti

ABD'li sahipler Glazer Ailesi, Manchester United'ın satışını gerçekleştirmek işlemlerinin başlatılması için bankalara talimat verdi. Yapılan resmi açıklamada, hedefin kulübü sahada olduğu kadar ticari olarak da geliştirip büyütmek olduğu vurgulandı. 

Resmi açıklama açıkla yapıldı

Resmi açıklamada Manchester United plc yönetiminin kulüp için stratejik alternatifleri keşfetme sürecini başlattığı vurgulanarak, "Süreç, kulübü hem sahada hem de ticari olarak fırsatlardan yararlanacak şekilde konumlandırma nihai hedefiyle ve kulübün gelecekteki büyümesini geliştirmek için tasarlanmıştır. Sürecin bir parçası olarak kurul, kulübe yeni yatırım, satış veya şirketi ilgilendiren diğer işlemler dahil olmak üzere, tüm stratejik alternatifleri değerlendirecektir" denildi. 

İlgini Çekebilir
Manchester United'da bir devir kapandı! Ronaldo ile yollar ayrıldı...
Habere Git

Stadyum ve altyapıya yatırım yapılacak

Resmi açıklamada kulübün altyapıdan stadyuma kadar yeniden elden geçirileceğine dikkat çekilerek, "Alınan karar, ticari operasyonların küresel ölçekte genişletilmesi de dahil olmak üzere, kulübü güçlendirmeye yönelik çeşitli girişimlerin bir değerlendirmesini içerecektir. Amaç bünyemizdeki kadın erkek tüm takımlarla taraftar ve diğer paydaşlarımıza fayda sağlamaktır" denildi. 

İlgini Çekebilir
2 RR yeniden mi buluşuyor?
Habere Git

Glazer Ailesi'nden de açıklama

Kulübün icra kurulu eş başkan ve direktörleri olan Avram Glazer ve Joel Glazer'in ortak görüşüne de açıklamada yer verildi: “Manchester United'ın gücü, 1,1 milyar hayran ve takipçiden oluşan küresel topluluğumuzun tutkusuna ve sadakatine dayanıyor. Kulübün başarı geçmişini geliştirmeye devam etmeye çalışırken, yönetim kurulu da stratejik alternatiflerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine izin verdi. Kulübün önündeki önemli büyüme fırsatlarını en üst düzeye çıkarabilmesi için tüm seçenekleri değerlendireceğiz. Bu süreç boyunca taraftarlarımızın, hissedarlarımızın ve çeşitli paydaşlarımızın çıkarlarına en iyi şekilde hizmet etmeye odaklanmaya devam edeceğiz."

Taraftar kendi Manchester United'ını kurdu

 2005 yılında ABD'li Glazer Ailesi, Manchester United'ı 1.1 milyar dolar ödeyerek satın aldı. Büyük ses getiren bu satın almaya ManU taraftarları büyük tepki gösterdi. Hatta FC United of Manchester isimli bir kulüp kurdular. Söz konusu kulüp, bugün de alt liglerde varlığını sürdürüyor. United taraftarları 17 yıldır her fırsatta Glazer'ları tribünlerde açtıkları pankartlarla protesto ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler