Cristiano Ronaldo'nun tutuklanmasını engellendi iddiası

16.02.2022 - 09:51 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 10:21

Geçtiğimiz yıllarda hakkında tecavüz iddiasıyla dava açılan Cristiano Ronaldo’nun tutuklanacağı ama üst düzey bir yetkilinin buna engel olduğu iddia edildi.

Cristiano Ronaldo'nun tutuklanmasını engellendi iddiası

AJANSSPOR - HABER

2009 yılında Kathryn Mayorga adlı kadına tecavüz ettiği iddiaları ile gündeme gelen Cristiano Ronaldo hayranlarını büyük bir şoka uğratmıştı. The Sun ise yayınladığı yeni haberinde ünlü yıldızın tecavüz suçlaması yüzünden tutuklanacağını fakat üst düzey bir yetkilinin buna engel olduğunu aktardı.

Tutuklama kararı imzalanmıştı

Cristiano Ronaldo, 12 Haziran 2009 tarihinde Kathryn Mayorga’ya tecavüz ettiği iddiaları ile gündeme gelmişti. Aktarılan bilgilere göre iddiaların ortaya atıldığı dönemde polis elinde yeterli kanıt olduğunu düşünerek Ronaldo’yu tecavüz suçlaması ile tutuklayacaktı. Hatta ünlü futbolcunun tutuklanması için bir tutuklama kararı imzalanmıştı. Fakat üst düzey bir yetkili olaya müdahale ederek yeterli kanıt olmadığı gerekçesi ile Ronaldo’nun tutuklanmasını engellemişti. 

The Sun’ın aktardığı bilgilere göre bu üst düzey yetkili kişi Clark County Bölge Savcısı Steve Wolfson idi. Wolfson, ellerinde Ronaldo’yu tutuklamak için yeterli kanıt olduğunu düşünen polisleri durdurmuş ve ünlü futbolcuyu tutuklamak için yeterli kanıtın olmadığını söyleyerek tutuklama emrini iptal etmişti.

İlgini Çekebilir
Gol orucuna giren Ronaldo'dan şoke edecek karar!
Habere Git

İddiaları reddetmişti

Tecavüz iddiaları ile gündeme gelen Cristiano Ronaldo Kathryn Mayorga’ya tecavüz ettiğine dair çıkan iddiaları kesin bir dil ile yalanlamıştı. 12 Haziran 2009'da Palms Hotel and Casino'da Kathryn Mayorga ile görüntülenen ünlü futbolcu Mayorga ile birlikte olduğunu kabul etmiş fakat yaşanan bu birlikteliğin iki tarafın da rızası ile gerçekleştiğini söylemişti.

Sus payı ödemişti

Tecavüz iddiaların ardından Cristiano Ronaldo’nun avukatı ünlü yıldızın Kathryn Mayorga ile anlaşarak Mayorga’ya sus payı olarak 276 bin Strelin ödediğini kabul etmişti.

Dava düşürülmüştü

2019 yılında tecavüz iddialarının tekrar gündeme gelmesinin ardından Clark County Bölge Savcılığı konu hakkında bir açıklama yapmış ve Ronaldo’nun ceza almayacağı açıklanmıştı. Clark County Bölge Savcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

‘’Şu anda sunulan bilgilerin tekrar gözden geçirilmesi sonucu Cristiano Ronaldo’ya yönelik cinsel saldırı suçlamalarını doğrulayan bir bulguya rastlanmadı. Yapılan cinsel saldırı suçlaması makul bir şüphenin ötesinde kanıtlanamamıştır. Bu nedenle Cristiano Ronaldo için herhangi bir suçlama yapılmayacak.’’

Senin için hazırladığımız haberler