Ronaldo tarihe geçti!

23.06.2016 - 13:56 | Son Güncellenme: 23.06.2016 - 13:56

Portekiz'in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) çıktığı grup son maçında gol atarak turnuva tarihine adını yazdırdı.

İlk iki maçta rakip kalecileri geçmekte zorlanan Portekiz'in Real Madridli yıldızı Ronaldo, takımının başarısının yanı sıra bireysel rekorunu geliştirmek için çıktığı maçta, 2 gol atarak hem takımının bir üst tura çıkmasını sağladı hem de rekor kırdı.

F Grubu'nda oynanan ve Portekiz'in Macaristan'la 3-3 berabere kaldığı karşılaşmada, 50. ve 62. dakikalarda 2 gol atıp yıldızlaşan Ronaldo, çıktığı 4 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da fileleri havalandıran tek oyuncu olarak futbol tarihine geçti. 

Turnuvada İsveçli Zlatan Ibrahimovic ile çekişen Ronaldo, rakibinin gol atamadığı şampiyonada, 3'üncü maçta gol bularak rekoru kıran taraf oldu. 

- Ronaldo gollerine 2004'te başladı 

Milli formayla çıktığı 129 maçta 60 gol atarak ülkesinin en golcü futbolcusu konumundaki Cristiano Ronaldo, ilk olarak Portekiz'in ev sahipliği yaptığı 2004'teki şampiyonada forma giydi. 

Ronaldo, Portekiz'in grup aşamasında, turnuvayı zirvede tamamlayan Yunanistan'a 2-1 yenildiği maçta takımının tek golünü kaydetti. İkinci golünü ise aynı turnuvanın yarı finalinde Hollanda'ya karşı atan yıldız golcü, takımının o yıl finale kalmasında önemli bir rol üstlendi. 

Ronaldo, Avusturya ile İsviçre'in ortaklaşa düzenlediği EURO 2008'de ise grup aşamasında Çek Cumhuriyeti filelerini havalandırırken, Portekiz'in çeyrek finalde Almanya'ya elenmesine engel olamadı. 

Ünlü futbolcu, EURO 2012'de ise grup aşamasında Portekiz'in Hollanda'yı 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet gollerini attı. Portekiz'in Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği çeyrek final maçında da ağları havalandıran Ronaldo, takımının turnuvada son 4 takım arasına kalmasında başrolü oynadı.

EURO 2016'da Macaristan karşısında şampiyona kariyerindeki 17. maçına çıkan Ronaldo,  Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok forma giyen oyuncu olarak da bir başka rekora imza attı. Fransız Lilian Thuram (16) ve Hollandalı kaleci Edwin van der Sar'ı (16) geride bırakan ünlü oyuncu toplamda da turnuvadaki 8. golünü kaydetti. 

Cristiano Ronaldo turnuvada 1 gol daha atarsa Fransız Michel Platini'nin 9 golle Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin en golcü futbolcusu rekorunu egale edecek.

Ayrıca Ronaldo, grup ikinci maçında Avusturya karşısında forma giyerek, Luis Figo'nun 127 kez Portekiz Milli Takımı'nda yer alma rekorunu kırmıştı. Tecrübeli futbolcu, Macaristan maçı ile birlikte bu rekoru 129 maça çıkardı. 

Senin için hazırladığımız haberler