Cristiano Ronaldo transferini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

Feride Kara
25.12.2022 - 23:12 | Son Güncellenme: 26.12.2022 - 00:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'da gençlerle bir araya gelirken dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun yeni adresinin neresi olacağını söyledi.

Cristiano Ronaldo transferini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu

AJANSSPOR HABER

Erzurum'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo konusunda gelen soruları da cevapladı. Cumhurbaşkanı, Ronaldo'ya Dünya Kupası'nda yanlış yapıldığını belirtirken, nereye tranfser olacağını da duyurdu. 

Erdoğan: Ronaldo'yu harcadılar

Bir gencin, "Önceki konuşmanızda Messi mi Ronaldo sorusuna Ronaldo demiştiniz, Arjantin maçını Katar'da izledikten sonra fikriniz değişti mi? yönelttiği sorusuna Erdoğan "Şimdi onları kıyaslamak bize düşmez. Tabii Ronaldo'yu harcadılar" dedi.

Maalesef siyasi yaptırım uyguladılar

Portekizli oyuncunun Filistine desteğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ronaldo'ya maalesef siyasi yaptırım uyguladılar. Maalesef Ronaldo'yu harcadılar. ve Ronaldo gibi bir futbolcuya kalkıp 2. yarıda sokmak, 2. yarıda 15 dakika yarım saat sokmak onun hem psikolojisini hem bütünüyle enerjisini ne yaptı? alıp götürdü. Ronaldo Filistin davasına sahip çıkan birisidir" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'nun fotoğrafı sızdı! Transfer görüşmesi...
Habere Git

Ronaldo Suudi Arabistan'a transfer olacak

Dünya Kupası'nın ardından transferi gündemden düşmeyen Ronaldo için Erdoğan, "Aldığım bilgilere göre de Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan'a transfer olacak" şeklinde konuştu. 

Fransa kaybedince Macron'a "Üzülme" dedim

Programda yer alan bir başka genç de "Arjantin-Fransa finalini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile beraber izlediniz. Maçın ardından Macron'u nasıl teselli ettiniz" diye sordu. Erdoğan ise, "Arjantin iyi oynadı kazandı Macron, üzülme" dediğini söyledi.

Dünya Kupası finalini izledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın ev sahipliğini yaptığı 2022 Dünya Kupası finalini tribünden izledi. Erdoğan, 18 Aralık'ta Arjantin-Fransa arasında oynanan; 120 dakikası 3-3 sona eren ve penaltılarla Arjantin'in kazandığı Dünya Kupası'nı protokolde canlı olarak seyretti.

Arjantin muhteşemdi darısı Türkiye'nin başına

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa-Arjantin Dünya Kupası finalini değerlendirirken, "Penaltılarda Arjantin gerçekten muhteşemdi fakat Messi o yaşına rağmen... Yalnız Mbappe, geleceği tehdit ediyor, yaş 23, Messi 34 ve her iki tarafı çevirmede Messi'nin tecrübesi ağırlığını koydu. Arjantin'de böylece 30 yıldan sonra Dünya Kupası'nı almış oldu. Hayırlı olsun diyeceğiz, darısı başımıza" dedi. 

Senelik 212 milyon dolar kazanacak

Dünya Kupası'nın ardından Suudi Arabistan basınında çıkan haberlere göre Cristiano Ronaldo ile Al-Nassr senelik 212 milyon dolar karşılığında anlaşma sağlandı. Ronaldo, imzayı attığı anda dünya üstünde en fazla yıllık ücret kazanan oyuncu konumuna gelecek. Portekizli yıldız, aynı zamanda Mısır ve Yunanistan ile 2030 Dünya Kupası'na aday olmak isteyen Arabistan'ın sportif elçiliğini de üstlenecek.

 

 

N'Golo Kante listede

Ronaldo'yu kadrosuna katmak isteyen Al-Nassr Chelsea ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan N'Golo Kante'ye talip oldu. Fransız oyuncunun sezon sonunda bonservis bedeli olmadan transferi düşünülüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler