Ronaldo yeni rekorlar için sahneye çıkacak!

08.06.2021 - 10:12 | Son Güncellenme: 08.06.2021 - 10:24

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo EURO 2020’de göstereceği performansla yeni rekorlar kırabilir. İşte 36 yaşındaki oyuncunun daha önce kırdığı rekorlar ve bu turnuvada kırabileceği rekorlar…

Ronaldo yeni rekorlar için sahneye çıkacak!

Halihazırda üç rekorun sahibi olan Cristiano Ronaldo, rekorlarına yenisi eklemek için sahneye çıkıyor.

Efsaneleri geride bırakmaya hazırlanıyor!

Kırması en muhtemel rekoru Avrupa Şampiyonaları’nda en fazla boy gösteren oyuncu rekoru. Portekizli, EURO 2020 ile birlikte tam 5. kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek ve rekoru tek başına eline geçirecek. Daha önce 16 farklı isim 4 farklı turnuvada süre almayı başarmıştı; Lotthar Mattaus, Peter Schmeichel, Alessandro Del Piero, Edwin van der Sar, Lilian Thuram, Olof Mellberg, Gianluigi Buffon, Petr Cech, Zlatan Ibrahimovic, Andreas Isaksson, Kim Kallström, Jaroslav Plasil, Lukas Podolski, Tomas Rosicky, Bastian Schweinsteiger, Darijo Srna.

En golcü isim olması için bir gol yetiyor!

Ronaldo bugüne kadar dört turnuvada toplam 9 gol atarak Michel Platini ile birlikte Avrupa Şampiyonalarının en golcü oyuncusu konumunda. Bir gol atması halinde Fransız efsaneyi geçerek rekorun tek sahibi olacak. Platini 9 golün tamamını EURO 84’te kaydetmişti. Ronaldo ise 21 maçta 9 gole ulaştı. Bu iki ismi 7 gollü İngiliz Alan Shearer takip ediyor.

Buffon'un ensesinde!

Ronaldo elemeler dahil tam 56 maçta forma giydi. Bu alanda rekor 58 ile Gianluigi Buffon’a ait. Ronaldo en azından grup aşamasındaki her maçta süre alırsa Buffon’un rekorunu kırmış olacak. Finale kadar yükselmesi halinde toplamda 63 maça ulaşacak. Yıldız futbolcu bugüne kadarki 56 maç 36 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. Listenin üçüncü basamağında ise 51 ile Lihtenştayn’dan Mario Flick yer alıyor.

Bu rekoru kırması zor ama imkansız değil!

Bir turnuvada en çok gol atan isim 9 ile Michel Platini. Portekiz Milli Takımı kariyerinde 9 hat-trick’i (İkisi dört gol) bulunan Ronaldo, bu rekoru tarihe gömebilir. 

Finalin en yaşlı golcüsü olabilecek mi?

Şu ana kadar Avrupa Şampiyonası final maçlarında 30 yaş üzeri gol atan tek bir isim bulunuyor. Bernd Hölzenbein EURO 76’da Batı Almanya’nın Çekoslovakya’ya kaybettiği maçta 30 yaş 103 günlükken gol atmayı başarmıştı. Ronaldo 11 Temmuz’daki finale kadar gelip gol atarsa bunu başaran en yaşlı futbolcu (36 yaş 156 gün) olacak.

Casillas'ı yakalayabilir!

EURO 2016’da Portekiz’i şampiyonluğa taşıyan Ronaldo, EURO 2020’de de aynısını yapabilirse iki farklı turnuvada takımını şampiyon yapan ikinci kaptan olarak tarihe geçecek. Bunu daha önce sadece Iker Casillas (2008, 2012) başarabilmişti.

Peki Ronaldo halihazırda hangi rekorların sahibi? Biraz da onlara göz atalım.

EURO 2020'de rekorunu geliştirecek!

Ronaldo 21 ile Avrupa Şampiyonaları tarihinde en çok forma giyen oyuncu konumunda. Sadece EURO 2008’de İsviçre ile oynanan maçta süre almadı (Grubun son maçıydı ve gruptan çıkmayı garantilemişlerdi). En yakın rakibi 18 maçla Bastian Schweinsteiger. 

Bu alanda yanına yaklaşabilen yok!

Elemeler de hesaba katıldığında tam 40 gol kaydeden Ronaldo bu alanda açık ara lider. En yakın rakibi 25 golle Zlatan Ibrahimovic. Listenin üçüncü basamağında ise 23 golle İrlandalı Robbie Keane var. 

EURO 2020'yi boş geçmezse rekoru kırılması imkansız bir noktaya çekecek!

Ronaldo dört farklı Avrupa Şampiyonası’nda (2004, 2008, 2012, 2016) gol atmayı başaran tek futbolcu. Onu üç ile Jürgen Klinsmann, Vladimir Smicer, Nuno Gomes, Thierry Henry, Helder Postiga, Zlatan Ibrahimovic ve Wayne Rooney takip ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler