Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan Ekibi Al Nassr'dan Ayrılmak İstiyor!

Ali Bozkurt
23.05.2023 - 12:10 | Son Güncellenme: 23.05.2023 - 12:24

Suudi Arabistan'ın Al Nassr'a sezon başında transfer olan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo'nun mutsuz olduğu için ayrılmak istediği gündeme geldi. Detaylar...

Cristiano Ronaldo Suudi Arabistan Ekibi Al Nassr'dan Ayrılmak İstiyor!

AJANSSPOR HABER

 200 milyon dolar kazanacağı tarihi bir sözleşmeye imza atarak Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a transfer olan Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo için gündeme ayrılık haberleri düştü. Yıldız futbolcunun Arabistan'da mutsuz olduğu için ayrılmak istediği iddia edildi. Detaylar...

Ronaldo ayrılmanın yolunu arıyor

Mundodeportivo'nun aktardığı habere göre, Ronaldo Suudi Arabistan'a uyum sağlayamadı ve takımdan ayrılmanın yollarını arıyor.

Ronaldo'nun aklı Avrupa'da

Takımın sportif olarak başarısızlığını sürdürmesinin ardından ülke kültürüne de uyum sağlayamayan Portekizli yıldızın tekrar Avrupa'ya dönmek istediği aktarıldı. 5 ay önce Suudi Arabistan'a transfer olan yıldız futbolcu tekrardan bir Avrupa takımında forma giyerek Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermek istediği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Ronaldo'ya şampiyonluk yolunda Ege'nin yıldızlarından çelme!
Habere Git

Suudi Ligi modern futbolun gerisinde

Suudi Arabistan'a ilk gittiği haftalarda zor bir lig olduğunu açıklayan Ronaldo'nun 5 ay sonra düşüncelerinin değiştiği iddia edildi. Yıldız futbolcu Suudi Arabistan'ın modern toplumdan çok uzak olduğunu düşündüğü ve bu yüzden uyum sağlayamadığı iddia edildi.

Agresif davranıyor

Haberin detaylarında yer alan bilgilere göre 38 yaşındaki futbolcu saha içinde de mutsuzluğunu göstermeye başladı. Ronaldo'nun yeşil sahalarda gösterdiği agresif hareketlerinde artık dayanamadığı ve ayrılmak istediği yönünde yorumlandı.

Ronaldo'nun ayrılması zor

Ronaldo, herhangi bir sebep olmaksızın takımdan ayrılmak isterse FIFA Oyuncu Transfer Yönetmeliği'ne göre sözleşmesindeki karşılığı tazmin etmesi gerekecek.  Bu sezon Suudi Arabistan'da 1400 dakikanın üzerinde süre alan oyuncu, 13 gole imza attı. 

İlgini Çekebilir
Ronaldo, şampiyonluk için umutlandı!
Habere Git

Al Nassr düşüşlerde

Cristiano Ronaldo transferinden sonra Al-Nassr; Suudi Arabistan Şampiyonlar Kupası'ndan, Suudi Süper Kupası'ndan, Suudi Kral Kupası'ndan, Riyad Süper Kupası'ndan elendi. Ayrıca Suudi Ligi'nde de liderliği kaptıran Al Nassr'ın şampiyonluk şansı da azalmaya başladı.

Ronaldo, ayrılırsa tazminat ödeyecek

Cristiano Ronaldo herhangi bir sebep göstermeden takımdan ayrılmaya karar verirse, sözleşmesinin kalan iki yılı için kulübe tazminat ödemek zorunda kalacak.

Ronaldo, 4 ay sahalardan uzak kalabilir

Ronaldo ayrıca herhangi bir sebep göstermeden ayrılırsa ödenecek maddi tazminatın dışında, 4 ay sahalardan uzak kalma cezasıylada karşı karşıya kalabilir. FIFA kurallarına göre, Ronaldo'nun gelecek sezon ortasına kadar hiçbir takımda oynaması söz konusu olamayacak. Yıldız oyuncu Avrupa'da bir takımla anlaşma sağlasa bile Al Nassr onayı olmadan forma giyme şansı olmayacak.

İlgini Çekebilir
Al Nassr Başkanı'ndan flaş Ronaldo açıklaması! "Dolandırıldım"
Habere Git

Sözleşmesi 2 yıl daha var

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a yüksek maaş ile sözleşme imzalayan Ronaldo, Sarı-Lacivertli ekiple 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncunun hala 2 yıllık sözleşmesi daha var. 

Senin için hazırladığımız haberler