Cristiano Ronaldo'dan Portekiz Milli Takımı kararı

Feride Kara
14.12.2022 - 16:37 | Son Güncellenme: 14.12.2022 - 16:59

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Portekiz Fas karşısında sürpriz bir şekilde turnuvaya veda ederken Cristiano Ronaldo Milli Takım için kararını verdi.

 Cristiano Ronaldo'dan Portekiz Milli Takımı kararı

2022 Dünya Kupası'nın favorilerinden biri olan Portekiz sürpriz bir şekilde çeyrek finalde Fas'a 1-0 mağlup olarak elenmişti. 

Milli Takımı bırakmayacak

Bu elenmenin ardından yedek kalmasıyla beraber spekülasyonlar çıkan Ronaldo'nun Milli Takımı bırakabileceği söylendi. Ancak Correio da Manha'nın haberine göre Ronaldo milli takımı bırakmayı düşünmüyor.  

EURO 2024'de oynamak istiyor

EURO 2024'de Portekiz Milli Takımı forması giymek isteyen Ronaldo o tarihe kadar bırakma kararı almayacak. 37 yaşına rağmen yarışmacı ruhunu kaybetmeyen Ronaldo Portekiz'e katkı vermeyi sürdürecek. 

İlgini Çekebilir
Ronaldo'dan paylaşım "Rüya sürerken güzeldi"
Habere Git

Dünya Kupası'nda yedek kaldı

5 farklı Dünya Kupası'nda forma giyen ve gol atma başarısı gösteren Cristiano Ronaldo Katar'da en çok konuşulan isimlerden biri oldu. İsviçre ve Fas maçlarına yedek kulübesinde başlayan ünlü yıldızın bu durumu futbol dünyasının en çok konuşulan konularından biri oldu. 

Gözyaşlarını tutamadı

Fas maçındaki mağlubiyetle hem kendi kariyerinde hem de Portekiz Milli Takımı'nın Dünya Kupasına vedasında Ronaldo gözyaşlarını tutamamıştı. Tünele girerken ağladığı görüntüler sosyal medyada gündem olan ünlü oyuncu hayranlarını üzmüştü. 

Bir adamı öldürdünüz...

Ronaldo'nun kız kardeşi Elma Aveiro maçın ardından Instagram'da ünlü oyuncunun ağladığı bir fotoğrafa yorum olarak "Bir adamı öldürdünüz, bir milli takımı öldürdünüz, bir ulusu öldürdünüz. Fernando Santos istifa!" diyerek eleştiride bulundu. 

Dünya Kupasına veda mesajı

Ronaldo elenmenin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bumundu. "Portekiz ile bir Dünya Kupası kazanmak kariyerimin en büyük ve en tutkulu hayaliydi. Neyse ki Portekiz de dahil olmak üzere uluslararası alanda birçok kupa kazandım. Ülkemizin adını dünyanın zirvesine yazdırmak en büyük hayalimdi. Bunun için savaştım. Bu Rüya için çok mücadele ettim.

16 yıl boyunca Dünya Kupası'nda mücadele ettim, goller attım, her zaman harika oyuncularla birlikte milyonlarca Portekizli tarafından desteklendim. Elimden gelen her şeyi verdim. Sahada her şeyi denedim. Kavgadan asla kaçmadım ve rüyamdan vazgeçmedim. Ne yazık ki, bu rüya gerçekleşmedi.

Öfkeli bir tepki vermek işe yaramazdı. Sadece herkesin bilmesini istiyorum ki; çok şey söylendi, çok şey yazıldı, çok spekülasyon yapıldı ama Portekiz'e olan bağlılığım bir an bile değişmedi. Her zaman, bu ülkenin hedefleri için savaştım. Ülkeme, takım arkadaşlarıma asla sırtımı dönmedim.

Şimdilik söylenecek çok fazla bir şey yok. Teşekkürler Portekiz. Teşekkürler Katar. Rüyam, hala devam ediyorken çok güzeldi. Şimdi, zaman en büyük rehberimiz olacak. Herkes kendi dersini çıkaracaktır." 

Manchester United'ın Messi paylaşımı

Manchester United'ın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda Arjantin Milli Takımı'nda forma giyen Lisandro Martinez'in Messi ile olan fotoğrafı yer almıştı. Bu durumun Ronaldo'ya gönderme niyetiyle yapıldığı öne sürüldü. 

 

Senin için hazırladığımız haberler