Ronaldo'dan Dünya Kupası paylaşımı: "Rüya sürerken güzeldi"

Feride Kara
11.12.2022 - 17:47 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 18:41

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nın çeyrek finalinde Fas'a 1-0 mağlup olarak elenen Portekiz'ın yıldızı Cristiano Ronaldo sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Ronaldo'dan Dünya Kupası paylaşımı: "Rüya sürerken güzeldi"

AJANSSPOR HABER

2022 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalindi Fas, Portekiz'i 1-0 yendi ve yarı finale yükseldi. Fas, Dünya Kupası tarihinde yarı finale yükselen ilk Afrika takımı oldu. Ronaldo ise maçtan bir gün sonra sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

 

Dünya Kupası kariyerimin en büyük haliydi

Ronaldo paylaşımında "Dünya Kupası kazanmak kariyerimin en büyük ve en hırslı hayaliydi. Neyse ki Portekiz de dahil olmak üzere uluslararası boyutta birçok unvan kazandım ama ülkemizin adını Dünya'da en yüksek seviyeye getirdim. Bunun için savaştım. Bu rüya için çok savaştım. 16 yıl boyunca Dünya Kupalarında büyük oyuncuların yanında ve milyonlarca Portekizli'nin desteğiyle her şeyi verdim. 

Portekiz'e olan bağlılığım bir an olsun değişmedi

Hepsini sahada bıraktım. Kavgaya asla yüzümü dönmedim ve o hayalimden asla vazgeçmedim. Maalesef dün rüya sona erdi. Çok şey söylendi, çok şey yazıldı, çok şey spekülasyon edildi, ama Portekiz'e olan bağlılığım bir an olsun değişmedi. Ben her zaman herkesin amacı için savaşan biriydim ve asla meslektaşlarıma ve ülkeme sırtımı dönmezdim.

Rüya sürerken güzeldi

Şimdilik söylenecek fazla bir şey yok. Teşekkürler Portekiz. Teşekkürler Katar. Rüya sürerken güzeldi... Şimdi  herkesin kendi sonuçlarını çıkarmasına izin vermesi umuduyla." ifadelerini kullandı.

İsviçre ve Fas maçlarında yedek kaldı

Teknik direktör Fernando Santos'un kararıyla son 16 turunda oynanan İsviçre maçına Portekiz'de yedek başlayan Cristiano Ronaldo, Fas mücadelesine de kulübede başladı. Maçın 51. dakikasında oyuna giren Ronaldo'nun çabaları yarı final için yetmedi 

Gözyaşlarını tutamadı

Fas maçının son düdüğü ile birlikte Ronaldo tünele yaklaşırken ağlamaya başladı. Sahadan çıkarken Faslı oyuncuların teselli ettiği ünlü oyuncu gözyaşlarına hakim olamadı. 

Sevgilisi Georgina Rodriguez'den eleştiri

Cristiano Ronaldo'nun sevgilisi Georgina Rodriguez maç sonunda "Aynı zamanda dostun olan teknik direktörün bugün kötü karar verdi. Senin hayranlık ve saygı içeren sözler söylediğin dostun. Sen oyuna girince her şeyin değiştiğini gören ama artık çok geç olduğunu fark eden kişi. Dünyanın en iyi oyuncusunu, en güçlü silahını küçümseyemezsin. Seni hak etmeyen birinin yanında duramazsın. Hayat bize dersler veriyor. Bugün biz kaybetmedik, öğrendik. Cristiano, sana hayranız." diyerek Fernando Santos'u eleştirdi. 

Fernando Santos "Pişman değilim"

Fas maçının ardından Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos basın toplantısında Ronaldo'yla ilgili soruyu yanıtladı. Ronaldo'yu 11'de başlatmadığı için pişman olup olmadığı sorulan Fernando Santos "Pişman değilim" ifadelerini kullandı.

5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu

Kariyerinin ilk Dünya Kupasını 2006 yılında Almanya'da düzenlenen turnuvada yaşayan Cristiano Ronaldo ülkesiyle birlikte yarı final oynama başarısı gösterirken takımı adına gole de imza atmıştı. Ronaldo 2006, 2010, 2014 ve 2018 Dünya Kupalarının ardından 2022'de de gol atmayı başararak adını tarihe yazdırdı. Gana karşısında attığı gol ona 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu unvanını getirdi 

Milli formayla en çok maça çıkan oyuncu rekorunu egale etti

İsviçre ve Fas maçlarına kulübede başlayan Ronaldo maçının ikinci yarısında görev aldı ve Kuveytli Bader Al-Mutawa'nın 196 maçlık milli formayla en çok maça çıkan oyuncu rekorunu da egale etti.
 

Portekiz ile Euro 2016'yı kazandı

Ronaldo Euro 2016'da Portekiz Milli Takımı ile şampiyonluk yaşarken takımının Fas'a elenmesi sonucunda kariyerinin son Dünya Kupası'nda şampiyonluk göremedi. 

Kulüp takımlarıyla 700 gol attı

Cristiano Ronaldo Premier Lig'de Everton karşısında kariyerinin 700. golüne imza atarak büyük bir başarı elde etti. Ronaldo kulüp takımları ile 943 karşılaşmada 700 golün beşini Sporting Lizbon 101'ini Juventus, 144'ünü Manchester United ve 450'sini de Real Madrid formasıyla kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler