Ronaldo'nun Coca Cola tepkisi 4 milyar dolara mal oldu

İsa Kethüda
16.06.2021 - 00:45 | Son Güncellenme: 16.06.2021 - 09:05

Euro 2020... Cristiano Ronaldo'nun basın toplantısında Coca Cola şişelerini masadan kaldırması firmaya 4 milyarlık değer kaybettirdi. İşte detaylar.

Ronaldo'nun Coca Cola tepkisi 4 milyar dolara mal oldu

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun, Avrupa Şampiyonası'nda-Euro 2020, UEFA sponsorlarından Coca-Cola'ya yönelik protestosu firmaya ekonomik olarak büyük bir darbe vurdu. Dünya gündemini meşgul eden olaya dair İspanyol medyası ekonomik bir hesaplama da yaptı. NTVSpor'un derlediği habere göre, Ronaldo, Coca-Cola'ya büyük darbe vurdu. 

Cola içmeyin, su için

EURO 2020'deki Macaristan-Portekiz maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında dünyaca ünlü Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun masaya konulan sponsor Coca-Cola şişelerini kaldırıp, "Su için" demesi büyük yankı uyandırdı. Ronaldo'nun bu tepkisinden bu yana ünlü içecek firmasının toplam değer kaybı 4 milyar dolar oldu.

Ronaldo, "Önce sağlık" diyor

Gazlı içeceklere karşı tutumuyla bilinen 36 yaşındaki yıldız, UEFA'nın en büyük sponsorlarından Coca-Cola'yı karşısına alma pahasına herkese su içmelerini tavsiye etti. Portekizli yıldız, ilerleyen yaşına rağmen fit vücuduyla gençlere örnek olurken, kendi sponsorlarını da sağlık kriterlerine dikkat ederek tercih ediyor. 

242 milyardan 238 milyar dolara indi

Ronaldo'nun protestosu sosyal medyada bir anda viral oldu. Bu hareketin etkisi finansal alanda da kendini gösterdi.Coca Cola'nın hisseleri 56.10'dan 55.22 dolara düştü. Bunun anlamı ise 242 milyar dolarlık hisselerin bir anda 238 milyar dolara gerilemesiydi.Yani ünlü içecek firmasının değer kaybı 4 milyar doları buldu. 

Oğlum da içiyor vazgeçirmeye çalışıyorum


Ronalda daha önce de gazlı içeceklere karşı olduğu yönünde açıklama yapmıştı. Ünlü futbolcu, istememesine karşın oğlunun Coca Cola ile Fanta içtiğini ve cips yediğini belirterek, "Onu bu alışkanlıklarından vazgeçirmeye çalışıyorum" demişti. 

Üç büyüklerden daha çok kazanıyor


80 milyon doları sponsorluk, 70 milyon doları da sahadakinden olmak üzere yıllık 150 milyon dolar kazanan Ronaldo, tek başına bizim üç büyüklerin gelirin geçiyor. 1 milyar 281 milyon liraya karşılık gelen bir gelir elde eden Ronaldo, tek başına Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin futbol şirketlerinin yıllık gelirini geride bırakıyor. 2 Şubat 2021 itibarıyla Beşiktaş 360 milyon lira, Fenerbahçe 484 milyon lira ve Galatasaray da 423 milyon lira gelir elde eti. Bu da toplamda 1 milyar 267 milyon lira demek.

Önce şişeleri sonra, rekorları kırdı!

Cristiano Ronaldo, protestosunu yaptıktan sonra rekorları da kırıp kendisinden konuşturmaya devam etti. Kulüp kariyerinden kırılmadık rekor bırakmayan Portekizli, Macaristan maçıyla Avrupa Şampiyonları tarihinde en çok maça çıkan, en çok galibiyet elde eden ve en çok gol atan futbolcu unvanını de elde etti. 

37 Avrupa Şampiyonası maçına çıkan ve 12. zaferini elde eden Ronaldo, 5. kez bu organizasyonda boy gösterip gol de atan ilk isim oldu. Portekizli, Macaristan'a attığı 2 golle, 1984'te 9 gol atarak en ilk sıraya yerleşen Fransız yıldız Michael Platini'niyi de tahtından indirdi. Ronaldo, 5 turnuvada da olsa 11 gole çıkarak, şampiyona tarihinin ağları en çok sarsan ismi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler