"Ronaldo'nun öleceğini düşündüm"

27.04.2020 - 11:57 | Son Güncellenme: 27.04.2020 - 12:04

1998 Dünya Kupası finalinde golcü futbolcu Ronaldo'nun kötü performansı tartışma yaratmıştı. Golcü futbolcuya final gününde ne oldu? Takım arkadaşı anlattı.

"Ronaldo'nun öleceğini düşündüm"

Brezilya Milli Takımı'nın unutulmaz golcülerinden Ronaldo, 1998 Dünya Kupası finalinde forma giymiş ancak; kötü bir performans sergilemişti. Golcü oyuncunun finalde oynayıp oynayamayacağıyla ilgili çeşitli iddialar, teoriler ortaya atılmıştı. Ronaldo'nun takım arkadaşı Cesar Sampaio, Fransa'ya 3-0 kaybettikleri final günüyle ilgili açıklamalar yaptı. Ronaldo'ya o gün ne oldu? 

Ronaldo ile ilgili flaş sözler...

DIŞ HABER/ AJANSSPOR

17 yaşındayken süper bir yıldız olma başarısı gösteren Ronaldo, 1998 Dünya Kupası'nda final maçından önce gizemli bir şekilde kadrodan çıkarıldı. Sonra tekrar kadroya alındı. Ronaldo'nun takım arkadaşı Sampaio, kendisiyle yapılan bir röportajda o günü anlattı.

"Ronaldo'nun öleceğini düşündük"

Sampaio, "Final maçından 8 ya da 9 saat önce titreyerek bir spazm geçirdi. Korkunç bir andı. Bir an öleceğini düşündük" sözleriyle o anları anlattı. Ayrıca Sampaio, "Ronaldo o zamanlar dünyanın en iyi oyuncusu olarak gösteriliyordu. Çok endişelendik. Böyle bir futbolcu hastaneye gitmek zorunda kaldı" dedi. 

"Ronaldo oynamasa daha iyiydi"

O dönem, sponsorların Ronaldo'nun oynaması konusunda ısrarcı olduğu da gündeme gelmişti. Sampaio, "Onu muayene eden, hiçbir şey bulamayan doktorlardı. Her neyse... Başlamadan 40 dakika önce Ronaldo, oynamak istedi. Fakat; meslektaşları bunu istemedi. Zagallo da Dünya Kupası finalini kaybeden antrenör olmak istemiyordu ama Ronaldo iyi oynamadı. Oynamasa daha iyiydi" diye konuştu. 

"Ronaldo'nun hatası değil"

Sampaio, "Aslında Ronaldo finalde oynamak için kendini riske etti. Final maçını kaybetmemizin Ronaldo'nun hatası olduğunu söyleyemem" ifadelerini kullandı. O gün Ronaldo'nun önce ayağından sonra da midesinden rahatsızlandığı ifade edilmişti. 

Doktor: "Kutuplara taşınmam gerekirdi"

Takım doktoru Lidio Toledo ise turnuvayı takip eden komisyona, "Düşünün ki Ronaldo'nun oynamasına engel oldum ve Brezilya kaybetti. Kutuplara taşınmam gerekirdi" demişti. Ronaldo, turnuva öncesi bir röportajda, "Sponsor Nike, sadece onların ayakkabısını giymemi istemişti" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler