Ronaldo’suz Messi olmuyor!

11.04.2021 - 00:33 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 00:57

Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi, en çok kıyaslandığı futbolcu olan Cristiano Ronaldo Real Madrid’den ayrıldıktan sonra hiçbir El Clasico’da gol atamadı. İşte detaylar...

Ronaldo’suz Messi olmuyor!

AJANSSPOR-HABER

İspanya’daki El Clasico heyecanı Real Madrid’in 2-1’lik zaferiyle sonuçlandı. Gözlerin bir kez daha Lionel Messi’de olduğu maçta, Arjantinli’nin şovunu yıldızlaşan Karim Benzema çaldı. Ancak bu son döneme bakıldığında hiç de sürpriz değil.

Neredesin Cristiano!

Çoğu futbolsevere göre gezegenin en iyi oyuncusu olan Messi, Real Madrid’e 2017-2018 sezonundan beri gol atamadı. İşin ilginç yanı ise, Barcelona’nın yıldızının ezeli rakibi Cristiano Ronaldo Real’den ayrıldıktan sonra hiçbir El Clasico’da gol sevinci yaşayamaması.

El Clasico'da son golü 3 yıl önce

Lionel Messi son olarak 6 Mayıs 2018’de 2-2 biten maçta gol sevinci yaşamıştı. O karşılaşmada forma giyen Ronaldo sezon sonunda Juventus’un yolunu tuttu. Zaten bu ikilinin rakip olarak karşı karşıya gelmemesi birçok kişiye göre El Clasico’nun da tadını tuzunu kaçırdı.

Real'e 26 golü var ama 7 maçtır sessiz

Messi de bu durumdan etkilenmiş olacak ki Ronaldo’ya rakip olmadığı sonraki 7 karşılaşmanın hiçbirinde suskunluğunu bozamadı. Oysa ki ünlü futbolcunun Real Madrid’e karşı kariyerinde çıktığı 45 maçta 26 golü bulunuyor.

En çok üzdüğü 5. takım Real Madrid

Beyaz Şimşekler, Messi’nin Sevilla (38), Atletico Madrid (32), Valencia (29) ve Athletic Bilbao’dan (27) sonra en çok gol attığı 5. rakip.  Cristiano Ronaldo’nun ise Barça’ya karşı 34 maçta 20 golü bulunuyor.

Son randevuyu Ronaldo kazandı

Futbolun iki yaşayan efsanesi son olarak bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Barcelona-Juventus maçında karşı karşıya gelmiş, Messi’nin yine suskun kaldığı karşılaşmayı Juve deplasmanda Ronaldo’nun 2 golünün yardımıyla 3-0 kazanmıştı.

Bu ilginç istatistik her zaman söylenen 'rekabetten güç doğar' felsefesinin de bir bakıma ispatı oldu.

Senin için hazırladığımız haberler