Rosier, Beşiktaş'ta kalacak mı? Kendisi açıkladı...

22.05.2021 - 11:34 | Son Güncellenme: 22.05.2021 - 11:41

Beşiktaş forması giyen Valentin Rosier, geleceği hakkında konuştu. Beşiktaş'ta kalacak mı, sözleşmesiyle ilgili son durum ne? İşte Rosier'in açıklamaları ve detaylar...

Rosier, Beşiktaş'ta kalacak mı? Kendisi açıkladı...

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Beşiktaş'ta forma giyen Valentin Rosier geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Fransız sağ bek Beşiktaş'ta kalacak mı? Detaylar haberde...

"Her zaman iki kupa alamazsınız, bu özel bir durum"

Sabah'a bir röportaj veren Rosier, bu sezon yaşadıklarını anlattı. Futbolcu, ilk şampiyonluğuyla ilgili, "Çok mutluyum. Her zaman iki kupayı birlikte kazanamazsınız. Bu özel bir durum, emeklerimizin karşılığını aldık. Bundan dolayı kendimi gururlu ve keyifli hissediyorum. Umarım devamını da getiririz." ifadelerini kullandı. 

"İstanbul bana ben de Beşiktaş'a iyi geldim"

"Portekiz'de iyi bir dönem geçirmedin ancak Beşiktaş'ta kariyer zirvesi yaptın. Neler değişti?" sorusuna ise Valentin Rosier şu yanıtı verdi: 

"Fransa'da Dijon'da iyi bir sezon geçirmiştim. Sporting'e gidince işler biraz komplikeleşti. Adapte olamadım, bana farklı geldi, uymadı. Beşiktaş'a geldiğim zaman doğrusunu söylemek gerekirse biraz korkum vardı. Beşiktaş'ı tanıyordum ama Türkiye'ye, yaşantıya ve hayatın nasıl olduğuna dair fazla bilgim yoktu. Aynı dili konuştuğum arkadaş grubum var, onlar bana yardımcı oldu. Çabuk adapte oldum. İstanbul bana iyi geldi, ben de Beşiktaş'a iyi geldim. İşin aslı sezon başında 'Şampiyon olur muyuz' diye düşünmemiştim. Başta bocalama dönemimiz de vardı. Ama cesaretle, çok çalışarak, üzerine koyarak gittik ve şampiyon olduk. Bu tarif edilemez bir mutluluk."

"Kulüpler anlaşırsa Beşiktaş'ta kalırım"

Transferde adı Fenerbahçe ile anılan Rosier, geleceğe dair hisleri ve planının sorulması üzerine, "Bu kulübü ve taraftarı çok seviyorum. Beni aşan, kulüplerin arasında kendi konuşacakları şeyler. Tabii ki Şampiyonlar Ligi'nde oynamak isterim. Kulübü sevdiğimi tavırlarımdan da anlayabilirsiniz. Çünkü burada kendimi rahat hissediyorum. Kulüpler bir anlaşmaya varıp ortak yolda buluşursa ben de Beşiktaş'ta kalmaktan, Vodafone Park'ta Şampiyonlar Ligi müziği ile maça çıkmaktan mutluluk duyarım" diye konuştu.

Sergen Yalçın'ın farkı ne?

Sergen Yalçın ile iyi bir iletişim kurduğunu ifade eden Rosier, "Sergen Yalçın'ın verdiği en önemli şey öz güven. Sahada kendinizi daha rahat hissediyorsunuz. Hangi pozisyonda oynarsanız oynayın orada size bir özgürlük tanıyıp, kendi alanınızı yaratmanıza imkân veriyor. Öz güven ve özgürlüğü birleştirdiğiniz zaman daha fazla performans gösterme fırsatınız oluyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum, bir öğretmen gibi bana verdiği öz güven ve saha içerisinde özgürlükle birlikte, bizi her zaman desteklemesinden dolayı. Bence Sergen hocayı diğer hocalardan ayırt eden en önemli özelliği bu" açıklamasını yaptı. 

"Duygu boşalması yaşadım"

Öte yandan Rosier, "Göztepe maçında son düdük çaldığında nasıl duygular yaşadın?" soruna ise şöyle cevap verdi: 

"Göztepe maçı için duygu boşalması diyebilirim. Size inanan insanlara karşı sözünüzü tuttuğunuzu, güvenini boşa çıkarmadığınızı hissediyorsunuz. Benim bu günlere gelmemde en büyük desteği veren annemdi, onun da güvenini boşa çıkarmadım. Takım olarak size inanan taraftarlar ve kulüp için bir şeyler başardığınızı hissediyorsunuz. Bunlar çok büyük bir gurur ve onur. Her maçın hikâyesi çok farklı olur ama en özeli Göztepe maçıydı."

Aboubakar ile olan bağları

Takım içinde bazı futbolcularla farklı bir bağ oluşturduğunu belirten Rosier, "Herkes iyi anlaşıyor ama Aboubakar, N'Koudou ve benim aramda farklı bir bağ var. Abou'ya şef diyoruz. Çok tecrübeli. Yeri geliyor, evimize kadar gelip anlatıyor. Abou'nun tavırları, onun konuşma tarzı, jestleri, mimikleri çok farklı. Odaya gelip bir şeyleri heyecanla anlatması ya da şakalaşmasına kendimi tutamıyorum gülmekten. Onunla eğlenceli ve keyifli anlar yaşıyorum. Abou'nun her benim yanıma gelişinde, heyecanla bir şeyler anlatmasına çok çok gülüyorum. Tüm anlarımız güzel" dedi. 

"En iyisi ben, en kötü Nsakala"

Rosier, bazı özel cevaplar da verdi. "Giyimine çok özen gösteriyorsun. Takımda en iyi giyinen ve en kötü giyinen kim?" sorusuna yanıt veren futbolcu, "Takımda en iyi giyinen benim. En kötü giyinen ise N'Sakala. Bazen çok garip şeyler giyinebiliyor. Puantiyeli ayakkabılar falan giyiniyor. Çok rahat grubun en rüküşü N'Sakala diyebilirim." dedi. 

- İdolü?
Marcelo (Real Madrid)

- Hayali?
Fransa Milli Takımı'nda oynamak

- En etkilendiği stat?
Beşiktaş Vodafone Park

- Türk yemekleri?
Türk yemekleri çok güzel ama yeşillikler konusunda Fransa daha iyi.

- Takımın en oburu?
N'Sakala. Sürekli bir şeyler yerken görebilirsiniz.

- Neleri özlüyor?
Annemi, arkadaşlarımı ve sinemaya gitmeyi özlüyorum.

- Çocukken ne olmak istiyordu?
Babam askerdi. Ben de ya asker ya futbolcu olacaktım. Tanrı'ya şükür futbolcu oldum.

Valentin Rosier'in 11'i: 

• Neuer
• Cafu
• Ramos
• Maldini
• Marcelo
• Vieira
• Zidane
• Gullit
• Ronaldinho
• Ronaldo Nazario
• Cristiano Ronaldo

Senin için hazırladığımız haberler