Rosier kararını verdi! "Beşiktaş ve Türkiye'ye veda..."

20.05.2021 - 16:32 | Son Güncellenme: 20.05.2021 - 16:48

Beşiktaş'ın Portekiz ekibi Sporting Lizbon'dan kiraladığı Valentin Rosier, gelecek sezon Avrupa'ya gidebilir. İşte detaylar...

Rosier kararını verdi! "Beşiktaş ve Türkiye'ye veda..."

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın bugünkü yazısında, "İyi bir sağ bek transfer ettiğimizi net biçimde gördük" dediği Valentin Rosier yolcu. Sezon başında satın alma opsiyonu maddesi koyulmadan 1 yıllığına kiralanan Rosier, kariyerini Avrupa'nın en iyi 5 liginden birinde sürdürmek istiyor. İşte detaylar...

Yalçın'ın "vazgeçemediği" Rosier, Avrupa yolcusu

Bu sezon, Beşiktaş formasını 37 kez sırtına geçiren Valentin Rosier, bu müsabakalarda 3 gol, 7 asist yaparak; takımının 10 golüne doğrudan katkı sağlamıştı. Kariyerinin ilk golünü Beşiktaş'ta atma fırsatına erişen oyuncu, bundan sonraki süreçte Avrupa'da oynamak istiyor.

 

Rosier'in menajeri Stephane Canard, futbolcunun Avrupa'nın 5 iyi liginden birinde oynamak istediğini söyleyerek; transfer tartışmalarını sona erdirdi. 

"Dinamo Moskova'ya büyük saygımız var..."

Rusya'dan gelen teklifleri değerlendirmeyeceğini belirten Canard, "Dinamo Moskova'ya büyük saygımız var ancak Rusya'ya gitmeyi düşünmüyoruz. Valentin Rosier, öncelikle Avrupa'nın 5 büyük liginden teklifleri düşünmek istiyor, önceliğimiz Avrupa'nın 5 büyük ligi." ifadelerini kullandı. 

"Beşiktaş'ta değer kazandı..."

Lizbon'un Fransız Dijon kulübünden 5 milyon Euro bedelle transfer ettiği Rosier, sezon başında satın alma opsiyonu olmadan Beşiktaş'a kiralanmıştı. Lizbon cephesi Beşiktaş'tan 4 milyon Euro talep etmiş; Beşiktaş ise bu rakamı yüksek bulup, anlaşmaya yanaşmamıştı. Beşiktaş'ta tekrar dirilen 24 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri 6 milyon Euro bandında. Rosier, siyah beyazlı formayı giymeden önce 4 milyon Euro piyasa değerine sahipti. 

"Benim en çok beklediğim transferlerden biriydi..."

Bugün, Milliyet Gazetesi için bir metin hazırlayan Sergen Yalçın, 1,5 yıllık kariyeri ve çifte kupadan bahsettiği yazıya Rosier'i de ekledi.

 

Yalçın, Rosier için "Sağ bek konusu benim en çok beklediğim transferlerden biriydi. Çünkü o bölgede ciddi problemlerimiz oluyordu. Rosier bu anlamda bizim sıkıntılarımızı çözmemize çok yardımcı oldu. Çok net söyleyebilirim ki Rosier’i daha önce seyretmemiştim. İlk kez idmanlarda izledim. Evet, idmanlarda iyiydi ama bunu en iyi maçlarda görebilirdik. Karagümrük ile yaptığımız hazırlık maçında Rosier çok iyi oynamıştı ve o gün iyi bir sağ bek transfer ettiğimizi net biçimde gördük." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler