"Rövanş maçının seyircisiz oynanması..."

14.04.2017 - 20:58 | Son Güncellenme: 14.04.2017 - 20:58

AJANSSPOR - UEFA eski asbaşkanı Şenes Erzik, Lyon ile Beşiktaş arasında yapılan maçta yaşanan olaylar hakkında A Spor'a açıklamalar yaptı.

Erzik'in sözleri şöyle:

"20 bin Beşiktaş seyircisinin oraya gitmesi maçtan önce beni tedirgin etti. Hele bu şekilde üst tribüne Beşiktaşlılar, altta da Lyon taraftarının olması yanlıştı. Patlayıcı madde, meşale sokulmuşsa güvenlik tedbirlerini almak konusunda Lyon sınıfta kalmış demektir.  Meşaleyi yakmak suç ama stada sokulmasını engelleyememek daha büyük suç.

Böylesine önemli ve kritik maçta yanlışlık olmuş. Bence 20 bin seyircinin birlikte olmasından olay çıktı. Gelişmelere daha detaylı baktım. Orada patlayıcı maddeler, meşaleler sokulmuşsa Lyon güvenlik önlemlerinde sınıfta kalmıştır. O meşaleleri yakmak suçtur ama onların stada girmesini engelleyemeyen kulüp de daha fazla suçludur. Bütün bunlar disiplin suçu. Sanırım önce UEFA iki kulübü disiplin kuruluna sevk edecek.

Lyon başkanının kafası karışık. 'Rövanş seyircisiz oynanmalı' demesi büyük yanlış. Kimse bunu söyleyemez. Sanırım Lyon başkanı çok korktu. Rövanş maçının seyircisiz oynanması gibi bir durum söz konusu olamaz"

Senin için hazırladığımız haberler