Royal Halı Gaziantep'te Zdovc gitti, yerine ise..

20.12.2015 - 15:22 | Son Güncellenme: 20.12.2015 - 15:22

Spor Toto Basketbol Ligi takımlarından Royal Halı Gaziantep'te, başantrenör Jurij Zdovc ile yollar ayrıldı. AEK ile anlaşan başantrenör Jurij Zdovc'un yerine, yardımcı antrenör Stefanos Dedas getirildi

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 2,5 sezondan bu yana kulübün teknik heyetinin başında yer alan Zdovc'un, yönetim kuruluna, Yunanistan 1. Ligi takımlarından AEK'nın kendisiyle çalışmak istediğini, uzun vadeli ve ciddi bir teklif olduğunu ve kariyeri açısından bu teklifi geri çevirmek istemediğini ilettiği belirtildi.

Yönetim kurulunun bu gerekçeyi kendi arasında değerlendirerek Zdovc'un önünü açma kararı aldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İki kulüp yöneticilerinin de görüşerek anlaşması sonucu Jurij Zdovc, Yunanistan'ın AEK takımıyla anlaşmaya varmıştır. Bugüne kadar büyük bir keyifle çalıştığımız, şehrimizde basketbol heyecanının artmasında büyük emekleri olan ve her şeyden önemlisi insani yönüyle de iyi bir örnek ve aile babası olan değerli antrenörümüz Jurij Zdovc'a bundan sonraki sportif hayatında başarılar dileriz."

Zdovc'dan boşalan göreve 2,5 yıldır takımın yardımcı antrenörlüğünü yapan Stefanos Dedas'ın getirildiği belirtilerek, "Dedas'ın gerek tecrübesi, gerekse de takım üzerindeki hakimiyeti bu kararı almamızda büyük rol oynamıştır. Stefanos Dedas'a güvenimizin tam olduğunu belirtir, yeni görevinde başarılar dileriz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler