RTÜK'ten FOX TV'ye yayın durdurma cezası!

15.04.2020 - 18:23 | Son Güncellenme: 15.04.2020 - 18:24

RTÜK FOX TV'ye neden yayın durdurma cezası verdi? Fatih Portakal hangi kanalda? Ana Haber saat kaçta? FOX Ana Haber ne zaman?

RTÜK'ten FOX TV'ye yayın durdurma cezası!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber'e 3 kez yayın durdurma cezası verildi.

RTÜK, yapılan son toplantıda, FOX Ana Haber'de 30 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen yayınlardan dolayı üst limitten idari para cezası ve 3 kez program durdurma cezası verilmesine karar verdi. RTÜK, alınan bu kararda, 6112 sayılı Kanunu’n 8/1/b maddesinde yer alan ”Yayın hizmetleri, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” hükmünü gerekçe olarak gösterdi.

RTÜK, ayrıca ‘İlker Karagöz İle Çalar Saat’ programındaki ‘ekmek kuyruğunda kavga’ haberi nedeniyle FOX TV’ye yine üst limitten idari para cezası müeyyidesi uyguladı.

Fox Ana Haber ne zaman?

Fatih Portakal'ın sunduğu FOX Ana Haber, hafta içi her gün saat 19.00'da canlı olarak yayınlanıyor. Hafta sonları ise yine aynı saatlerde Gülbin Tosun FOX TV ekranlarında oluyor.

Senin için hazırladığımız haberler