Rudi Garcia: "Aslında maça iyi başlayan taraf bizdik"

17.05.2018 - 01:11 | Son Güncellenme: 17.05.2018 - 09:06

UEFA Avrupa Ligi final karşılaşmasında İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, Fransız temsilcisi Marsilya'yı net bir skorla 3-0 mağlup etti ve UEFA Kupası'nın sahibi oldu.

Maç sonu Marsilya teknik direktörü Rudi Garcia, Tivibu Spor'a açıklamalarda bulundu.

Garcia'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Maça iyi başlayan taraf bizdik"

"İlk pozisyonu biz bulduk ama değerlendiremedik. Aslında maça iyi başlayan taraf bizdik. Ama Atletico Madrid'e karşı geri düşüp ilk golü siz yeyince işiniz çok zorlaşıyor. Çok deneyimli bir takım ile oynadık. Bazen onların seviyesine çıkmaya çalıştık ama bunu 90 dakikaya yayamadık. Mitrogolu'nun direkten dönen topunda şanssızdık. Daha iyi olan takımın kazandığını düşünüyorum."

"Marsilya için hiçte fena bir sezon olmadı"

"Bu gece aslında sert bir maç oldu ve sert bir ders oldu bizim gençlere. Salzburg maçında attığımız o olağanüstü gol ile buradayız. Zaten UEFA Ligi'ne katılmadan öncede 4 maç oynadık, çok fazla bir maç oynadık ve sezona yayamama durumu ortaya çıktı. Aslında bu sezon Marsilya için hiçte fena bir sezon olmadı. Finale çıkmakta bunun zirvesi oldu. Olağanüstü bir maceraydı bizim için."

"Birçok oyuncumuz bu maça hazır değildi"

"Bizim bu finaldeki en önemli faktörlerden bir tanesi de oyuncularımızın yüzde yüz hazır olup olmaması, maça zar zor yetişenler vardı. Bütün maçta 90 dakika boyunca fizik güce shaip değildi oyuncularımız. Mitroglu'da 90 dakika oynayacak fizik gücüne sahip değildi. Bizim açımızdan bu final maçını iyice karmaşık hale getirdi."

AJANSSPOR DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler