Rumen asıllı Fransız bakan: "Tarihi karar"

09.12.2020 - 09:42 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 09:47

Paris Saint Germain-Başakşehir maçında Pierro Webo'nun yaşadığı ırkçı tavır sonrası Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu'dan açıklama geldi. Fransa ve Türkiye spor bakanları ırkçılığa nasıl tepki gösterdi? İşte yanıtı...

Rumen asıllı Fransız bakan: "Tarihi karar"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Paris Saint-Germain (PSG) maçında Medipol Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya yapılan ırkçı söyleme tepki gösterdi. Ayrıca Rumen asıllı Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu da olayla ilgili bir paylaşım yaptı. İki bakan, skandal için neler söyledi? Yanıtı haberde... 

Kasapoğlu: "Kabul edilemez bir durum"

Karşılaşmada Coltescu'nun ırkçı söyleminin kabul edilemez olduğunu aktaran Kasapoğlu, "Hiçbir şekliyle kabul edilemez bir durum. Bu gece sporun birleştiren, bir araya getiren kardeşlik ve barış ruhunun aksine ayrıştıran, ötekileştiren bir durumdan şikayetçiyiz. Şiddetle kınıyorum. Spor, kardeşlik, barış, dostluk, bir araya gelmek demek. Sporda ırkın, dilin, dinin, farklılığın bir anlamı yok." diye konuştu.

UEFA'ya mesaj

Sahayı terk eden turuncu-lacivertli oyuncuları tebrik eden Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Bu gece yaşanan hadisenin hiçbir şekilde tolere edilmesi mümkün değil. Takımımızın, oyuncularımızın yanındayız. Bu noktada UEFA'nın özellikle alacağı tavır bizler için çok önemli. UEFA'nın takınacağı tavrın hem bu gece hem de bundan sonraki süreç için sporun ruhuna ve özüne yönelimi teşvik etmesi gerekiyor. Oyuncularımızın aldığı tavrı da çok önemsiyorum. Hem takımımızı hem de kulübümüzü tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sporun dostluk ruhunun ön plana çıkması gereken ortamda ırkçılığın üzücü ve onaylanmayacak bir durum olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, "Tüm sporseverlerde bir birlik ve beraberlik ortamı görüyorum. PSG'nin sosyal medyada aldığı tavır sevindiricidir. Spor camiasının kenetlenmesi lazım. Irkçılık ve ayrımcılığa karşı mücadelenin kazanması gerek." şeklinde görüş belirtti.

Fransa Spor Bakanı sosyal medyadan tepki gösterdi

Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu da yaşanan olayla ilgili tepki gösterdi. Rumen asıllı Maracineanu, söz konusu maçta Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. 

"Sahayı terk etmeleri tarihi karar"

Başakşehir ve PSG'li oyuncularının kabul edilemez buldukları ırkçı söylemi nedeniyle sahayı terk etmesini tarihi karar olarak değerlendiren Maracineanu, Coltescu'nun sözlerine ilişkin, "Alışık olunan ırkçı ifade." ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler