Rus futbolcudan Beşiktaş itirafı: "Gitmeyi çok istedim"

08.07.2024 - 16:56 | Son Güncellenme: 08.07.2024 - 17:09

Transfer haberleri. Rusya Ligi takımlarından Lokomotiv Moskova forması giyen Dmitriy Barinov, Beşiktaş ile ilgili bir itirafta bulundu... İşte detaylar.

Rus futbolcudan Beşiktaş itirafı: "Gitmeyi çok istedim"

AJANSSPOR-HABER

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Lokomotiv Moskova forması giyen ön libero oyuncusu Dmitriy Barinov, Beşiktaş'tan transfer teklifi aldığını ancak kulübünün izin vermediğini söyledi.

"Beşiktaş bana 3 milyon Euro teklif etmişti"

Sport24.ru sitesine konuşan Dmitriy Barinov, "Türkler (Beşiktaş) yaklaşık olarak bana 3 milyon Euro teklif etmişti. Kulübüm Lokomotiv Moskova bu rakamı düşük buldu ve ben de onları çok iyi anlıyorum. Oyuncunuzun bu kadar düşük bir rakama gitmesine izin vermek yanlış olurdu. 

"Transfer olmayı istiyordum"

Beşiktaş'a transfer olmayı istiyordum. Kulüp düzenli olarak şampiyonluk için mücadele ediyor, Avrupa kupalarında oynuyordu. Hatta bana yardımcı olsun diye çevirmenimiz Murat Sasiev'i de Türkiye'ye götürecektim. Benimle uçmaya hazırdı" dedi. 

"Hayır, artık üzgün değilim"

Üzgün olmadığını söyleyen Barinov, "Hayır, artık üzgün değilim. Beşiktaş ile ilgili yaşananlardan sonra biraz sakinleştim. Şimdi daha sakin düşünüyorum. Ailem ben nere gidersem onlar da benimle gelir. Eşim bile futbol terimleriyle konuşuyor" şeklinde konuştu.

"Tamamen onlara saygımdan dolayı bu kararı aldım"

"Beşiktaş'a transfer olmak istiyordun. Peki neden yönetime gidip bunu söylemedin?" sorusuna Rus futbolcu, "Çoğu hayatım burada geçti. Kulüp bana her şeyi verdi. Akademiden Rusya milli takım kaptanlığına kadar yükseldim. Hepsi buradayken oldu. Tamamen onlara saygımdan dolayı bu kararı aldım. Serbest bir oyuncu olarak ayrılmak istemedim. Kulübümün bana ihtiyacı olmadığını hissedersem bunu onlara gidip söyleyeceğim" diye konuştu.

Piyasa değeri 8 milyon Euro

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 8 milyon Euro olan başarılı futbolcunun kulübü Lokomotiv Moskova ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 yılına kadar devam ediyor.

2023-2024 sezonu performansı

2023-2024 sezonunda Rus kulübü ile 32 karşılaşmaya çıkan Dmitriy Barinov, 2 gol ve 1 gol atarken 12 kez sarı kart gördü ve 2.841 dakika sahada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler