Rus pilot Mazepin, Formula 1'den ihraç edilecek mi? Karar açıklandı

Orhan Gülek
01.03.2022 - 20:30 | Son Güncellenme: 02.03.2022 - 15:31

Son dakika Formula 1 haberleri... Rusya'nın Ukrayna işgaline yönelik Formula 1'de yarışan Rus pilotlara yaptırım kararı alması beklenen FIA, kararını açıkladı.

Rus pilot Mazepin, Formula 1'den ihraç edilecek mi? Karar açıklandı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Spor dünyasında Rusya-Ukrayna savaşına tepkiler sürüyor. Formula 1, Rusya grand-prix'sinin iptal etmesi sonrası bir yaptırımı da organizasyonda yer alan Rus pilot Nikita Mazepin'e uygulayabileceği konuşuldu. 

FIA, Rusya-Ukrayna savaşı için olağanüstü toplandı ve karar verdi

FIA, Ukrayna krizi sonrası Dünya Motor Sporları Konseyi'ni olağanüstü şekilde toplama kararı aldığı ve Haas F1 takımının Rus pilotu Nikita Mazepin'in ve Belaruslu pilotların bulundukları organizasyonlarda yarışmaya devam edebileceklerini ve herhangi bir yasağın uygulanmayacağını açıkladı. Ancak organizasyonda yer alan pilotlar, Rus bayraklarıyla yarışamayacaklar.

 

İngiltere'den Rus pilotlara ambargo

 

Öte yandan İngiltere motor sporları yönetim organı, Rus lisansına  sahip sürücülerin İngiltere'de yarışmasını yasakladı. Bu durumda Nikita Mazepin Haas'ta kalsa bile, İngiltere GP'ye yer alamayacak gibi görünüyor.

İlgini Çekebilir
Türkiye’ye kötü haber! Rusya GP yerine...
Habere Git

Ukrayna Motorsporları Federasyonu, FIA'ya çağrıda bulundu

 

Haas F1 takımı, bu kapsamda Rus isim sponsoru Uralkali ile olan ilişkisini gözden geçirme kararı aldı ve sezon öncesi testin son gününe marka logoları olmadan çıktı. Ayrıca Ukrayna Motorsporları Federasyonu bugün öğle saatlerinde, tüm Rus pilotların uluslararası etkinliklere katılımının yasaklanması gibi birçok yaptırım için çağrıda bulunmuştu.

Nikita Mazepin: "Çoğu kontrolüm dışında olan şeyler"

 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Nikita Mazepin "Zor zamanlar geçiriyoruz. Söylenenlerin ve yapılanların çoğu kontrolüm dışında olan şeyler. Çok çalışarak, takım için elimden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmayı seçiyorum. Anlayışınız ve desteğiniz için en derin teşekkürlerimi sunarım." ifadelerine yer verdi.

Nikita Mazepin'in yerine Fittipaldi gelecekti

Öte yandan NTV'nin İtalya basınına dayandırdığı haberlerde Haas F1 takımı, Nikita Mazepin'le yollarını ayırması halinde Pietro Fittipaldi'yi takıma getirmeyi düşünüyordu. Haas Patronu Günter Steiner bu konu hakkında "Eğer Nikita bir sebepten ötürü aracı süremezse, ilk tercihimiz Fittipaldi olacak. Birkaç yıldır bizimle beraber ve burada olma sebebi bu. Şu anda ondan daha iyi kimse yok." ifadelerini kullanmıştı.

 

22 yaşındaki genç pilot Mazepin, geçen sezon 21 yarışa katıldı ancak puanla tanışamadı.

Senin için hazırladığımız haberler