Rus tenisçi Andrey Rublev'den Savaşa Hayır Mesajı

Salim Manav
26.02.2022 - 12:08 | Son Güncellenme: 26.02.2022 - 13:35

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle Rus sporcular Fyodor Kudryaşov, Fedor Smolov, satranç ustası Garry Kasparov gibi tenisçi Andrey Rublev de "Savaşa hayır" dedi.

Rus tenisçi Andrey Rublev'den Savaşa Hayır Mesajı

Tek erkeklerde dünya klasmanının 7 numarası Rus tenisçi Andrey Rublev, maç sonunda savaş karşıtı mesaj verdi.

Dubai Açık'ta Polonyalı Hubert Hurkacz'ı 3-6, 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-1 yenerek finale yükselen 24 yaşındaki Rublev, maç sonunda Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine yönelik verdiği mesajla dikkatleri üzerine çekti.

'Savaşa hayır, lütfen'

Rublev, maçtan sonra kameranın önüne yerleştirilen cama, "Savaşa hayır, lütfen" yazdı. Rus tenisçi, finalde Denis Shapovalov-Jiri Vesely maçının galibiyle karşılaşacak.

İlgini Çekebilir
"Putin özgür dünyanın beslediği bir yılandır"
Habere Git

Rus sporcular Putin'e tepkili

Ünlü tenisçi Andrey Rublev gibi birçok Rus sporcu, Putin'e olan tepkisini "Savaşa hayır" diyerek belli etti. ünlü satranç ustası Garry Kasparov, Rusya liderine çok sert çıktı. Kasparov, "Putin, onu eşit bir müttefik olarak gören ve bu süreçte bağrına basan özgür dünyanın beslediği yılandır. Şimdi yarattığınız canavara karşı Ukrayna'nın savaşmasına yardım etmelisiniz." dedi.

İlgini Çekebilir
Efsane boksör Vitali Klitschko: "Savaşacağım"
Habere Git

Rus Milli Takım kaptanından Ukrayna'ya destek

Dinamo Moskova'da forma giyen Rusya Milli Takım kaptanı Fedor Smolov, sosyal medya hesabında siyah bir görüntü paylaşıp, altına "Savaşa Hayır" yazısını koydu. 32 yaşındaki oyuncu gönderisine kırılmış bir kalp ve Ukranya bayrağının emojisini de ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler