Rüştü Reçber: 'Şenol Güneş kalırsa...'

07.02.2018 - 17:09 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 17:09

Rüştü Reçber: 'Şenol Güneş kalırsa...'

Rüştü Reçber, haftanın önemli olaylarını değerlendirdi.

Bu hafta Galatasaray yenildi, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir berabere kaldı... Şampiyonluk yarışında fikstüre de baktığınızda kimi önde görüyorsunuz?

Fikstür kolay veya zor diye düşünmemek gerekir. Bu haftalarda ummadığınız zaman puan kaybı yaşayabilirsiniz. Rakiplerin kim olduğu önemli değil, Her maça aynı şekilde hazırlanmanız gerekir. Bu süreçte daha çok puan kaybı yaşanacak, göreceksiniz. Mental ve fizik olarak diri olan takım bu yarışı sonuna kadar sürdürür. Henüz şampiyona karar verecek evrede değiliz.

Emre Belözoğlu’na bir maç ceza geldi... Adil bir ceza mı sizce?

Caner'in olayında hakem herhangi bir rapor yazmadı. Ama Emre'de rapor var. El kol hareketlerinden dolayı ikinci sarıyı gösterdiği söyleniyor. Televizyon delil olarak kabul edilirse ceza alması lazımdı; çünkü küfür olduğu ortada. Kurallarımızda böyle bir şey yok. O yüzden yapacak bir şey yok. Caner Erkin olayı bir delildi. Yanlış olan bir kural var ve bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe hakemlerle ilgili isyanda. Haklılar mı?

Hakemler bilinçli olarak hata yapmazlar. Onlar da insandır, hata yapabilirler. Bu hatalardan Galatasaray da Beşiktaş da diğer takımlar da bir şekilde zarar görüyor. Başarısızlıklarını hakem hatalarına bağlamak doğru olmaz. Başarı, şartlar ne olursa olsun kazanabilme becerisini sahada göstermektir.

Fatih Terim Belhanda'yı ilk 11'de oynatmadığı için çok eleştirildi. Sizce Fatih hoca Sivasspor maçında kadro kurgusunu yanlış mı yaptı?

Ben böyle bir kadro beklemiyordum. Selçuk ve Serdar gibi iki önemli isim oynamadı... Bunlar fizik olarak yeterli mi, tabii bunlar Fatih hocanın bileceği şey .Daha ofansif ve oyunu kabul ettirebilen bir Galatasaray bekliyordum ben sahada.

Muslera'nın formunda bir düşüş söz konusu mu?

Uruguaylı son dönemlerde eski Muslera'yı aratıyor gibi...Muslera'da bir form düşüklüğü yok. Muslera'da Sivasspor'daki gol konuşuldu. Orada bir şanssızlık yaşadı. Yan top olayını Muslera'nın çözmesi lazım. Aslında ligde zamanlaması en iyi olan kalecilerden biri Muslera. Yan toplara çok çıkmayı sevmeyen profil çiziyor. Bunu kullanabilir. Biraz sorumluluktan uzak duruyor. 6 pasa gelen her top kalecinin sorumluluğundadır.

Emre Belözoğlu’suz sahaya çıkacak olan lider Medipol Başakşehir, Fenerbahçe önünde ne yapar? Sarı lacivertliler kazanırsa ne olur?

Fenerbahçe tamam mı devam mı maçına çıkacak. Emre olmayacak, Mossoro'nun sakatlığı var. Başakşehir kazanırsa, bir rakibini yarıştan bertaraf etmiş olacak. Fenerbahçe bu tarz maçlarda da istediği sonucu alabilecek seviyede olduğunu her zaman göstermiştir.

Beşiktaş bu sezon şampiyon olamazsa, sezon sonunda ne olur? Taşlar yerinden nasıl oynar?

Hoca kalırsa, futbolcularla ilgili tarsarruflarda bulunulmazsa yine Beşiktaş takımı şampiyonluk yarışı içine olacaktır. Ama dediğim gibi hoca kalırsa... eğer kalırsa bazıları Beşiktaş formasını şampiyonluk kupası kalkmış olsa da giyemeyecek... özellikle takımın ağır ağabey yabancılarından bazıları... Beşiktaş’ta gelecek adına ipler hocada... Beşiktaş'ın hala şampiyonluktan koptuğunu düşünmüyorum. Geri kalan 14 maçta ligimizde çok şeyler olacak.

Ndiaye’yi satan Galatasaray, orta sahada bu hafta aksadı. Onun yeri dolar mı?

Bildiğim kadarıyla gitmek için çok ısrar etti. Eğer gitmek isteyen bir futbolcuyu kalması için zorlarsan, faydadan çok zarar görürsünüz. Fernando'nun yokluğunda bir sıkıntı yaşandı ama Selçuk'un Tolga'nın Galatasaray kadrosu içersinde olduğunu düşünürsek, Fatih hocanın ileride yapacağı hamleler bunda belirleyici olacak.

Spor Arena

Senin için hazırladığımız haberler