Rüştü Reçber'den canlı yayında önemli açıklama! Montella...
Editör: Akın Ungan
Son Güncelleme /
2002 Dünya Kupası'nda A Milli Takım'ın kalesini koruyan eski kaleci Rüştü Reçber, 24 yıl sonra Dünya Kupası bileti alan jenerasyonun başarısını değerlendirdi. İşte detaylar...

- Haberin Kaynağı:
- Ayhan Şensoy
AJANSSPOR HABER
120 maçla A Milli Takım formasını en çok giyen oyuncu olan Rüştü Reçber, Radyospor’da Ayhan Şensoy’un sunduğu Derinpas programına konuk oldu.
53 yaşındaki eski kaleci, Ay-Yıldızlılar'ın Dünya Kupası’na katılarak önemli bir iş başardığını belirterek, "Başından sonuna kadar harika bir iş çıkardılar. Çok zorlu bir süreçti ve zoru başardılar. Bize harika bir akşam yaşattılar. Katılmak çok önemliydi ve katıldık. Ümit ediyorum ki hedeflerine ulaşacaklardır çünkü çok şanslı olan bir Dünya Kupası yaşayacaklar. Milli takımımızın şu ana kadar gösterdiği performans ve bize verdiği ışık, oradayken çok büyük işler yapabileceğini gösterdi" dedi.
"Montella oyuncu grubunu çok iyi anlıyor"
Çok iyi bir oyuncu grubuna sahip olduklarını ifade eden Rüştü Reçber, "Dünyanın sayılı takımlarında top oynayan, tecrübe ve yetenek bakımından üst seviyede olan çok futbolcu kardeşimiz var. Bunları çok iyi anlayan bir teknik adamımız var. Montella bu anlamda büyük bir başarı elde etti. Tam anlamıyla bir takım halinde geldik. Takım savunmasıyla ilgili sıkıntılarımız vardı ama skoru koruma anlamında iyi işler yapabildiğimizi gördük" şeklinde konuştu.
"Uğurcan Çakır Avrupa'nın dev kulüplerine gidebilir"
A Milli Takım'ın mevcut kalecisi Uğurcan Çakır’ı öven Reçber, "Uğurcan'ın performansı çok istikrarlı; aynı seviyede olmayı başarabiliyor. Bu bir kaleci için çok önemli, son derece güven veriyor. Onu 18'li yaşlarından beri bilirim, kendini çok geliştirdi. Benim Uğurcan'dan beklentim şu: Dünya Kupası'ndaki performansıyla Avrupa'nın devlerinden birine çok rahat bir şekilde gidebilir. Oralar muazzam bir vitrindir" ifadelerini kullandı.
"Brezilya maçı öz güvenimizi artırmıştı"
2002 Dünya Kupası’nda A Milli Takım'ın kalesini koruyan Rüştü Reçber, "Her şeyi hatırlıyorum aslında. 48 yıl sonra ilk kez gitmiştik. Hiç bilmediğiniz bir ortama girdiğinizde şöyle bir afallarsınız; 'Nereye geldik?' diye kafada soru işaretleri vardı. Biz sadece şunu benimsemeye çalıştık: Rahat olalım, keyif alalım. Amacımız sadece keyif alıp sonrasına bakmaktı. Brezilya maçında kaybettiğimizde bile ortaya koyduğumuz oyun öz güvenimizi artırmıştı. Çok güzel günlerdi" dedi.
"Gruptan çıkmak artık daha kolay"
Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası’nda gruptan çıkacağına inandığını belirten Rüştü Reçber, "Gruptan çıkma, önceki statülere nazaran çok daha kolay. Yapmamız gereken şey ilk maça iyi başlamak. Oyun öz güveni artırır. Gruptan çıkabilecek birikime, tecrübeye ve kaliteye sahipler. İnşallah o arzuladığımız noktaya geleceklerdir" diye konuştu.




