Rüştü Reçber'den Slimani yorumu: "Kendi bölgesinde kalması..."

13.02.2019 - 15:55 | Son Güncellenme: 13.02.2019 - 18:55

Rüştü Reçber'den Slimani yorumu: "Kendi bölgesinde kalması..."

Fenerbahçe'de ve Beşiktaş'ta yıllarca forma giyen eski kaleci Rüştü Reçber, Radyospor'dan yayınlanan Spor Kazanı programına bağlanarak Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'nin evinde Zenit'i mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Rüştü Reçber'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Harun'un moralini bozmaması lazım"

Harun'u kutlamak lazım. Bu kadar başarı oranı yakalamak her kaleciye nasip olmaz. Bu anlamda Harun da özel bir yetenek var. Normalde bir kaleci penaltıcıların kim olduğunu ve nereye atacağını çalışır. Harun uzamayı başarabilen bir kaleci. Futbolcunun topa geliş açısı topun nereye gideceğini belli eder. Harun bu durumu çözmüş. İşin sonucunda 11 penaltı kurtarışı muazzam bir başarı. Volkan geldikten sonra moralini de bozmaması lazım.

Zaman zaman Harun oynamayacaktır. Burası Fenerbahçe'dir. O da bunun bilincindedir.

 

Sadık için yapılan Puyol yakıştırması hakkında...

Sadık'ın pes etmeyen, sonuna kadar savaşan kimliği Puyol'un özelliklerinden biridir. Saç şeklinin de ona benzemesiyle bu benzetme normal. Sadık'ın ortaya koyduğu performans alkışlanacak tarzda. Ortaya koymuş olduğu isteği ve savaşçı ruhu taraftar görüyor. Şu an baktığımız zaman Puyol olarak görmeleri, Sadık'ın ne kadar kısa sürede kabullendiğinin göstergesidir.

"Slimani'nin kendi bölgesinde kalması daha yararlı olur"

Slimani'nin gol performansı iyi değil. Koşan, mücadele eden ve kendini ispat etmeye çalışan bir futbolcu. Saha içinde kendi aleyhine gelişen olaylar da oluyor. Oysa bulunduğu mevki itibariyla yapması gerekenleri yapsa daha çok gol atabilir. Moses'in gelmesi ve Dirar'ın dönmesi bir forvet için önemli. Bu isimler pozisyon hazırlamakta önemli isimler. Slimani'nin kendi bölgesinde kalması daha yararlı olur. Bunu da Ersun hoca mutlaka görüyor ve ona söyleyecektir. Gol atamadığı zaman da tepkiyle karşılanıyor. Ersun hocanın Slimani'yi kazanacağını düşünüyorum.

60-65'ten sonra düşmesi normaldi. Tempoyu düşük tutarak, mücadeleyi yüksek tutmak Zenit'i elemek için önemli.

Senin için hazırladığımız haberler