CAS, Rusya'nın FIFA Yaptırımlarına Karşı Başvurusunu Reddetti

Akın Ungan
18.03.2022 - 16:00 | Son Güncellenme: 18.03.2022 - 16:18

Ukrayna'ya savaş açan Rusya, UEFA ve FIFA'nın yaptırımlarına karşı CAS'a başvurmuştu. Daha önce UEFA için başvurusu reddedilen Ruslar'a bir red daha geldi.

CAS, Rusya'nın FIFA Yaptırımlarına Karşı Başvurusunu Reddetti

Ukrayna'yı işgal ederek, tüm dünyada tepki toplayan Rusya, UEFA ve FIFA'dan çeşitli yaptırımlar ile karşı karşıya kaldı. Bu kararları Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşıyan Rusya, mahkeme tarafından reddedildi.

Ortak açıklama yapmışlardı

FIFA ve UEFA, Ukrayna'ya savaş ilan eden Rusya'ya karşı yapılacak yaptırımları, ortak yayınladıkları bir açıklama ile duyurmuştu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Futbol, Ukrayna'da etkilenen tüm insanlar ile tam bir dayanışma içerisindedir. Her iki başkan da Ukrayna'daki durumun hızla iyileşmesini ve böylece futbolun yeniden birlik ve beraberliğin bir taşıyıcısı haine gelmesini umuyor."

"FIFA ve UEFA, tüm Rus ekiplerini askıya aldı"

"FIFA Konseyi Kararları ve UEFA İcra Komitesi tarafından kabul edilen ilk kararlar sonrasında FIFA ve UEFA, tüm Rus ekiplerini, Milli takımlarını ve kulüp takımlarını hem FIFA hem de UEFA yarışmalarından ikinci bir emre kadar askıya aldı. Bu kararlar bugün her iki kurumun en yüksek karar alma organları olan FIFA Konseyi Bürosu ve UEFA İcra Komitesi tarafından kabul edildi."

FIFA için yapılan başvuru reddedildi

Rusya, FIFA'nın uyguladığı yaptırımlar için gittiği CAS'tan eli boş döndü. Böylece Rusya, ikinci kez CAS tarafından reddildi.

İlgini Çekebilir
CAS kararını verdi! Rusya...
Habere Git

Daha önce de reddedilmişti

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle UEFA'nın uyguladığı yaptırımları CAS'a taşımış ve 15 Mart'ta bu itiraz, CAS tarafından reddedilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler