Rusya Futbolcular Sendikası'ndan Türkiye'ye flaş öneri: "Yeni bir lig kurabiliriz"

İsa Kethüda
19.04.2021 - 23:55 | Son Güncellenme: 20.04.2021 - 00:06

Rusya Futbolcular Sendikası Genel Sekreteri Nikolay Grammatikov'dan Türkiye'ye flaş önerisi. Grammatikov' Türkiye ile yeni bir lig kurabiliriz" dedi. İşte detaylar...

Rusya Futbolcular Sendikası'ndan Türkiye'ye flaş öneri: "Yeni bir lig kurabiliriz"

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Rusya Futbolcular Sendikası Genel Sekreteri Nikolay Grammatikov, Avrupa'nın 12 dev takımının öncülük ettiği Avrupa Süper Ligi hakkında açıklamalarda bulundu.

"Rus ve Türk takımları olarak bizler de yeni bir lig kurabiliriz"

Russian RT'ye röportaj veren Grammatikov, "Bu Rusya için geçerli. Rus futbolunun kaybedecek vakti yok, ancak en kabul edilebilir turnuva formatlarını belirlemek için Doğu Avrupa ve Türkiye'den meslektaşlarla dayanışma içerisinde olmak gerekiyor. Rus ve Türk takımları olarak bizler de yeni bir lig kurabiliriz. Şimdi tereddüt eder ve her şeyin nasıl sonuçlanacağını beklersek, gelecekte hiçbir şey kalmayacaktır. Açıkçası, tüm liglerde gelir seviyesi sürekli düşüyor. Kulüplerin Rusya'da hayatta kalması gittikçe zorlaşıyor, sadece hissedarların ve ilgili sponsorların parasıyla ayakta kalabiliyorlar.

"Avrupa Süper Ligi, dünya futbolu için iyi haber"

Avrupa Süper Ligi, dünya futbolu için iyi haber, çünkü daha fazla para getirecek. Manchester United, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Milan gibi takımlar her şeyden önce bu işi spor olarak gördüklerini gösteriyor. Bu kötü değil, iyi. 

"Avrupa Süper Ligi, kurulmuş olan statükoyu düzeltir"

10-12 yıl önce böyle bir fırsatımız oldu ama maalesef kaçırdılar. Başlangıçta ligi farklı kurmak gerekiyordu. Açıkçası, bir çıkmak içindeyiz. Bugün dünya futbolu son derece dengesiz durumda. Son yıllarda zengin kulüplerle diğer kulüpler arasındaki uçurum inanılmaz genişledi ve sponsorları kulüplere çekmek oldukça zorlaştı. Avrupa Süper Ligi, kurulmuş olan statükoyu düzeltir ve büyüklerin gelirlerindeki bir artış finansal olarak yeniden dağıtıma yol açacak. Bazıları futbolcu satın almak için daha fazla fırsata sahip olacak" dedi. 

"UEFA'nın sunduğu seçenekler son derece eski"

'Böyle durumda daha düşük bütçeli takımlar ne yapmalı?' sorusuna Grammatikov, "UEFA'nın sunduğu seçenekler son derece eski olduğu için yeni çözümler aramaları da gerekiyordu. Kulüper - Doğu Avrupa'dan olanlar da dahil - zaman kaybetmemeli, gelirlerini artıracak kendi bölgeler arası müsabakalarını kurmaya başlamalılar. Bugün, şampiyonanın bir ülkenin sınırları içinde tutulması zaten yapay" şeklinde konuştu.

"UEFA ekonomik kriz durumunda zengin takımların da zora girdiğini anlayamadı"

'Uluslararası futbol kuruluşları Avrupa Süper Ligi'ne neden şiddetle karşı çıktı?' sorusuna da yanıt veren Grammatikov, "Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), ekonomik kriz durumunda zengin takımların da zora girdiğini anlayamadı. Süper Lig'i oluşturan kulüplerin sahipleri, salgın sürecinde ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Bu nedenle takımlar, kayıplarını telafi etmek için yeni çözümler aramaya zorlandı" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler