Rusya galibiyeti torba endişesini bitirdi

15.11.2020 - 23:18 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 23:29

Son dakika haberleri... A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya'yı 3-2 mağlup etti ve 2020 yılındaki ilk galibiyetini aldı. Rusya'ya karşı alınan galibiyet yalnızca bir 3 puan olarak kalmadı. Aynı zamanda Rusya galibiyeti, Dünya Kupası elemelerinde A Millilerimizin torbada yer almasını da garantiledi. Peki Türkiye, Dünya Kupası elemeleri kura çekiminde kaçıncı torbada olacak? İşte detaylar...

Rusya galibiyeti torba endişesini bitirdi

AJANSSPOR - DETAY HABER

A Milli Takım, Avrupa Uluslar Ligi'ndeki Rusya galibiyeti ile birlikte 7 Aralık'taki Dünya Kupası grup elemeleri kura çekiminde 2. torbada yer almayı garantiledi.

Birinci torbada kimler var?

Dünya Kupası elemelerinde birinci torbada yer alacak takımlar da belli oldu. Birinci torbanın ilk sırasında dünya sıralamasında birinci sırada yer alan ve 1768 puanı bulunan Belçika takımı yer aldı. Belçika’yı Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, Hırvatistan, Almanya, Danimarka, İtalya ve Hollanda takip etti. Bu 10 takımdan biri Dünya kupası gruplarında Türkiye’nin rakibi olacak.

İkinci torbada Türkiye

Dünya sıralamasında 29. sırada yer alan Türkiye, Rusya galibiyetiyle ikinci torbada kaldı. İkinci torbada 1495 puanlı Türkiye’nin önünde İsviçre, Polonya, İsveç, Galler, Ukrayna ve Avusturya bulunuyor.

Diğer torbalar

• İskoçya ve Çek Cumhuriyeti’nin üçüncü torbada kalması kesinleşti. 4. torbada kalması kesinleşen takımlarsa şöyle: Slovenya, Kuzey Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Bulgaristan, Belarus, İsrail, Gürcistan.

• 5. torbada bulunması kesinleşen takımlar ise Faroe Adaları, Azerbaycan, Estonya, Kosova, Kazakistan, Litvanya, Letonya, Andorra oldu.

• 6. ve son torbadaki takımlar da kesinleşti. Türkiye 6 takımlı gruba düşerse Moldava, Malta, Lichtenstein, Cebelitarık ve San Marino’dan biriyle rakip olacak.

Şu an için ikinci torbada bulunan Sırbistan, Slovakya, Rusya; 3. torbada bulunan Romanya,  İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, Macaristan, İzlanda, Kuzey İrlanda, Finlandiya, Bosna Hersek; 4. torbada bulunan Yunanistan, Lüksemburg ve 5. torbada bulunan Güney Kıbrıs ile Ermenistan’ın durumu ise netleşmedi. Bu ülkelerden bazılarının bir üst torbaya çıkma bazılarınınsa bir alt torbaya düşme ihtimali bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler