Shakhtar, Mudryk'ten Gelen Bonservisin Bir Kısmını Askerlere Bağışladı

Eren Tuncay
16.01.2023 - 14:47 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 15:55

Shakhtar Başkanı Rinat Akhmetov, Mykhailo Mudryk'in transferinden elde edilen gelirin 25 milyon dolarını Ukraynalı askerlere bağışladığını açıkladı...

Shakhtar, Mudryk'ten Gelen Bonservisin Bir Kısmını Askerlere Bağışladı

AJANSSPOR - HABER

Chelsea, geçtiğimiz gün 100 milyon Euro'ya Shakhtar Donetsk'ten Mykhailo Mudryk'i transfer ettiğini açıkladı. Londra ekibi, oyuncuyu Stamford Bridge'e de getirdi.

Askerlere ve ailelerine yardım

Shakhtar'ın başkanı Rinat Akhmetov, bonservisten elde edilen gelirin 25 milyon dolarını Rusya ile savaş halinde olan askerler için bağışladıklarını açıkladı. Akhmetov, "Bugün askerlerimize, savunucularımıza ve ailelerine yardım etmek için 25 milyon dolar ayırıyorum. Para, tıbbi tedavi ve psikolojik destek sağlamaktan özel talepleri karşılamaya kadar farklı ihtiyaçları karşılamak için kullanılacak. Şeffaflığı sağlamak için projede askerler, aileleri, bakım sağlayıcıları ve gönüllülerle temas halinde olacak profesyonel ve bağımsız bir ekip bulunacak." ifadelerini kullandı.

Son anda Chelsea'ye gitti

Mykhailo Mudryk, son güne kadar Londra'nın diğer takımı olan Arsenal'e transfer olacaktı. Arsenal, 22 yaşındaki oyuncu için 80-90 milyon Euro civarında bir paraya kulübüyle ve oyuncunun kendisiyle prensipte anlaşmıştı ancak son gün Chelsea bir anda 100 milyon Euro verip oyuncuyu renklerine bağladı.

İlgini Çekebilir
Jorge Jesus taraftarı duydu... Arda Güler gerçekleri
Habere Git

Mykhailo Mudryk'in performansı

Mykhailo Mudryk, bu sezon Shakhtar formasıyla çıktığı 18 maçta yaptığı 10 gol ve 8 asistlik katkıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Birçok üst düzey takımın ilgilendiği oyuncuyu Chelsea transfer etti ve oyuncuyla 8.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Chelsea geçtiğimiz sezon satıldı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Rusya'ya ve Rus oligarklara karşı başlatılan yaptırımlarla Rus milyarder Roman Abramovich'in İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulması ve sahibi olduğu Chelsea, Amerikalı iş adamı Todd Boehly önderliğindeki bir yatırım fonu tarafından alınmıştı. Todd Boehly önderliğindeki yatırım fonunda Amerikalı Mark Walter ile İsveçli Hansjoerg Wyss isminde iki iş adamının ve Clearlake Capital isimli bir yatırım şirketi yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler