Rusya'yı denetleyecek IAAF heyeti belli oldu

17.11.2015 - 13:33 | Son Güncellenme: 17.11.2015 - 13:33

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği, yeniden üyeliğe kabul etmek için reform istediği Rusya Atletizm Federasyonu'nu denetleyecek heyette yer alan isimleri açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasını soruşturmak için görevlendirilen bağımsız komisyonun hazırladığı rapor sonrası üyeliği askıya alınan ARAF'ı denetleyecek heyet belirlendi.

Reform sürecinde ARAF'ı denetleyecek 5 kişilik heyetin başında, 2002'de WADA bünyesine katılan Norveçli dopingle mücadele uzmanı Rune Andersen bulunacak. IAAF İcra Kurulu üyelerinden Abby Hoffman (Kanada), Anna Riccardi (İtalya), Frank Fredericks (Namibya) ve Geoff Gardner da (Norfolk Adası) ekipte görev alacak.

WADA'nın bağımsız komisyonu, hazırladığı 323 sayfalık raporda, Rusya'yı sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlamıştı.

Bu gelişme ardından IAAF, Rusya'yı geçici olarak müsabakalardan men etmiş, WADA da Moskova Doping Kontrol Laboratuvarı'nın akreditasyonu askıya almıştı. Rapor açıklanmadan önce tutuksuz yargılanmasına karar verilen IAAF'in eski başkanı Lamine Diack ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) onursal üyeliğinden ve Uluslararası Atletizm Vakfı başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler