Rusya'yı şoke eden karar! Men...

09.12.2019 - 13:22 | Son Güncellenme: 09.12.2019 - 13:27

Rusya'yı şoke eden karar! Men...

2022 Katar Dünya Kupası bileti alan Rusya Milli Takımı'na büyük şok. WADA, Rusya'yı uluslararası spor müsabakalarından 4 yıl boyunca men etti. 

Dünya sporunu derinden sarsacak karar.

New York Times'in haberine göre Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA), Rusya'yı 4 yıl boyunca uluslararası spor müsabakalarından men etti. WADA yönetiminin bu kararı oy birliğiyle aldığı bildirildi. 

Rusya'nın sporcuları 2020 Olimpiyatları ve diğer uluslararası organizasyonlarda mücadele edemeyecek. 

Konuyla iligli New York Times'a konuşan WADA sözcüsü, bu karar neticesinde Rusya'nın 2022'de Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'na katılamayacağını açıkladı.

Rusya'nın bu karara itiraz etmek için 21 günlük süresi bulunuyor. 

Rusya'nın son 5 olimpiyatlar dahil olmak üzere devlet destekli bir doping organizasyonu içinde olduğu iddia ediliyordu. 

Rusya hangi cezalarla karşı karşıya?

  • 4 yıl boyunca hiçbir aktiviteye ev sahipliği yapamayacak, konuk olamayacak ve teklif verme işlemlerini gerçekleştiremeyecek.
  • - 4 yıllık süreçte ülke bayrağı hiçbir önemli etkinlikte dalgalanmayacak.
  • - Rusya, teklifin dört yıllık süre boyunca veya sonrasında gerçekleşip gerçekleşmediğine bakılmaksızın, 2032 Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapma hakkı için başvuramayacak.
  • - Rus sporcular ve personeli sadece bu duruma hiçbir şekilde karışmadıklarını kanıtladıkları takdirde dört yıl içinde gerçekleştirilecek olan önemli etkinliklere katılabilecek. Bu sporcular, mevcut durumda bireysel olarak rekabet edebilecek.
  • - 4 yıllık dönemde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapma hakkının zaten Rusya'ya verildiği durumlarda, imzalayan kişi bu hakkı geri çekmeli ve organizasyonu yasal veya pratik olarak imkansız olmadıkça başka bir ülkeye yeniden atamalıdır.
Senin için hazırladığımız haberler