Galatasaray'da Burak Elmas, rüzgar gibi geçti, gitti!

Ali Bozkurt
28.03.2022 - 19:42 | Son Güncellenme: 28.03.2022 - 20:01

Galatasaray'da başkan Burak Elmas'ın dönemi kısa sürdü. Elmas, idra yönden ibra edilmedi. Sarı-Kırmızılar ise seçime gidiyor. İşte Elmas döneminde yaşananlar...

Galatasaray'da Burak Elmas, rüzgar gibi geçti, gitti!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR 

"Avrupa Avrupa duy sesimizi" nidalarıyla başkan seçildi. İbrasızlıkla veda edildi. İki tarih arasında sadece 281 gün yaşandı...  Galatasaray'da Burak Elmas'ın başkanlık dönemi çok kısa sürdü. Büyük bir sükseyle başkan seçilen Elmas, istenmeyen adam ilan edilip ibrasızlıkla dönemi sona erdirildi.

Burak Elmas'ın 9 aylık döneminde neler yaşandı:

-Burak Elmas 19 Haziran'da 1541 oyla başkan seçildi. 

-Daha mazbatısını almadan 21 Haziran'da Fatih Terim'i Florya'ya getirdi. 

- Elmas ile Terim 3 yıllık bir proje ortaya koyma konusunda anlaştılar ve transfer politikası da buna göre şekillendi.

-Başkan Elmas seçim döneminde 10 gün içerisinde transferleri bitireceklerini söylemişti, Barış Alper dışında transferler PSV Eindhoven turuna yetişmedi. PSV turu büyük hüsran oldu.


-3 yıllık proje kapsamında Cicaldau, Berkan Kutlu, Sacha Boey, Morutan, Nelsson gibi isimlere yatırım yapıldı. Taraftarın büyük isteği Gedson Fernandes Benfica ile yaşanan anlaşmazlık sonucu alınamadı ancak o dönem transfer bolluğu yaşandığından çok büyük polemik konusu olmadı.

-Şampiyonlar Ligi'ne PSV Eindhoven mağlubiyetleri sonrası veda eden Galatasaray, Avrupa Ligi'nde St. Johnstone ve Randers turlarını geçerek gruplara kaldı.

-18 Eylül'de seçim vaatlerinden olan Kadın Futbol Takımı'nın temelleri Galatasaray Lisesi'nde atıldı ve sonrasında Kadın Futbol Takımı lige katıldı. Ancak dostluk maçında Fenerbahçe'den fark yenilmesi tartışmaları beraberinde getirdi. 
 

- Burak Elmas yönetimi seçim döneminde 100 milyon Dolarlık stat isim hakkı anlaşmasının hazır olduğunu ifade etmişti. Aylarca bu anlaşma beklenirken 12 Ekim'de NEF'in devreye girmesiyle stat sponsorluğu açıklandı. Resmi açıklamada 10 sezon için 725.000.000 TL+KDV bedelle anlaşma sağlanmıştır denildi.

-21 Kasım'da Fenerbahçe derbisinin kaybedilmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Burak Elmas, TFF'ye yaptığı salvoların ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir'le beraber açıklama yapması ve hem gazetecilerle yaptığı kahvaltıda "Konuşursam yer yerinden oynar" sözünden sonra bu sözü açmaması kendisine karşı camiadaki güveni azalttı. 

- 7 Aralık'ta Hande Başev, başkan Burak Elmas'ın bireysel kararıyle CEO olarak atandı. Bu karar da camia içerisindeki tartışmaları beraberinde getirdi. 


- Süper Lig'de istikrar yakalayamasa da Fatih Terim yönetiminde Galatasaray 9 Aralık'ta Lazio deplasmanında Avrupa Ligi grubundan lider olarak üst tura çıktı. 


- Galatasaray yönetiminden genel sekreter Köksal Ünlü ile başkan yardımcısı Rezan Epözdemir istifa etti. İstifalarının kabulü 16 Aralık'ta resmi sitede yayınlandı. 

-Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Giresunspor'a mağlup olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim ile Burak Elmas bir görüşme gerçekleştirdi. Elmas, Terim'in görevine son verdi. 3 yıllık proje 6 ayda bitti.

-Burak Elmas, Fatih Terim'in yerine Domenec Torrent'i getirirken, Luis Campos'u kendine danışman, Pasquale Sensibile'yi sportif direktör yaptı. 

-Domenec Torrent' Galatasaray kariyerine 3 mağlubiyet, 2 beraberlikle başladı. Yönetime tepki çok daha fazla arttı. Barcelona deplasmanı ve Beşiktaş galibiyeti dışında Torrent döneminde elle tutulur bir gelişme kaydedilemedi. 

-Uzun süredir devam eden ada davasının tamamlanması 2 Mart'ta Burak Elmas döneminde yaşandı. Elmas emeği geçen herkese teşekkür mektubu yazdı.

 

-Burak Elmas ve yönetimi 26 Mart'ta gerçekleşen genel kurulda çok büyük eleştiriler aldı. 27 Mart'ta nihai sonuç alındı. Elmas yönetimi mali açıdan ibra edilirken, idari açıdan ibra edilmedi.

Senin için hazırladığımız haberler