Ryan Donk: ''Babel ile şampiyon kim olacak diye tartışıyorduk''

24.07.2019 - 19:11 | Son Güncellenme: 24.07.2019 - 19:28

Ryan Donk: ''Babel ile şampiyon kim olacak diye tartışıyorduk''

Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk, yeni sezon öncesi açıklamalarda bulundu. A Spor’a konuşan Donk’un söylediklerinden Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

''Forma girip ritmi yakalamak istiyoruz''

Hazırlık kampları takımlar için her zaman çok önemli olur. En iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor.
Alberto'nun önderliğinde ve diğer hocalarımızla da beraber önemli fiziksel antrenmanlar yapıyoruz. Her sene artık zor oluyor ve hedefleriniz var. En iyi şekilde forma girip ritmi yakalamak istiyoruz.

Genç oyuncularla iyi bir ilişkisi var

Çok iyi çocuklar, yetenekli çocuklar. Tecrübe anlamında eksikleri var tabii. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor onlara, ben de öyle. Kız arkadaşları hakkında konuşuyorum, futbol hakkında konuşuyorum, okul hakkında konuşuyorum. Onlar rahat hissetsin diye uğraşıyorum.

Babel'in transferi hakkında...

Önceleri kendisiyle tartışıyorduk kim şampiyon olacak diye. Şimdi aynı  hedef için aynı forma altında mücadele ediyoruz. Hedefimiz şampiyonluk. Kendisi kaliteli futbolcu, çok iyi futbolcu, tecrübeli futbolcu, diğer taraftan çok çalışkan bir futbolcu. Hem ben hem o hem şampiyon olmak için Galatasaray formasını en iyi şekilde terletebilmek için takıma en iyi şekilde yardımcı olabilmek için artık beraber aynı hedef için mücadele edeceğiz.

Hasan Şaş'a yaptığı faul hakkında...

Eğer maç yapıyorsanız bütün kuralları kabul etmeniz gerekiyor tabii ki. Bu karşınızda kim olursa olsun. Oyuncu olabilir bir hoca olabilir. Diğer taraftan ben kaybetmeyi hiç sevmiyorum, kaybetmeye hiç tahammülüm yok. Özellikle maç içerisinde top kaybı olduğu zaman bir an önce o topu geri almak istiyorum. Oradaki pozisyonda tabii havanın yağışlı olması kayarak müdahale etmem için
belki rakip için belki doğru bir şart değildi, çünkü kayışınız daha da hızlanıyor. Belki birazda sert girmiş olabilirim, belki normalden biraz daha sert girmiş olabilirim. Ama deminde söylediğim gibi sahaya giriyorsanız futbol oynuyorsanız bütün kuralları kabul etmek zorundasınız.

Fernando'nun ayrılşı ve Seri'nin gelişi hakkında...

Fernando ile 2 senedir beraber oynuyordum ve kendisinden birçok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Çok kaliteli, çok tecrübeli, çok iyi bir futbolcuydu, çok iyi bir insandı ve çok iyi bir arkadaşlığımız vardı. Ama tabii futbolda ne zaman hangi yollarınızın ayrılacağı hiç belli olmuyor. İki sene olur 5 sene olur. Bir futbolcunun hayatı istediği gibi planladığı gitmeyebiliyor. Fernando da yeni bir maceraya yöneldi diyebiliriz. Kendisine bir kez daha başarılar diliyorum.

Seri hakkında fazla bilgi sahibi değilim, çok fazla seyretmedim. Ama Babel'le konuştum, Babel bana gerekli bilgileri verdi. Kaliteli bir oyuncu olduğunu söyledi ve orta sahada iyi bir kombinasyon olabileceğini söyledi. Umarım bir an önce aramıza katılır ve adaptasyon sürecini atlatır, takıma faydalı olmaya başlar.

Hangi mevkide kendini rahat hissediyor?

Gerçekten hiç önemli değil. Nerede oynarsam oynayım oraya adapte olabiliyorum. Önemli hocanın kararı. Nerede isterse orada oynayabilirim.

İlk dönem ve ikinci dönemi hakkında...

İlk dönemle ilgili aslında pek konuşmak istemiyorum. İkinci dönem yani Fatih hocamızın geldikten sonra ki dönemle ilgili konuşmam daha doğru olur. Fatih hocam geldi ve bana inanılmaz güven verdi. Bana inandı ve Galatasaray için neler yapmam gerektiğini anlattı. Ondan sonra zaten yükselişe geçen bir Ryan Donk performansı seyrettik. Ben de hiçbir zaman onun yüzünü kızartmak istemiyorum. Bana inanılmaz bir güven vererek bambaşka bir hal almamı sağladı ve o yüzden onun yüzünü daha kızartmayacağımı söyleyebilirim.

Sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Başakşehir maçı söyleyebilirim. Kendi sahamızda oynadığım o maçı unutamıyorum. Birçok maç var ama onu söyleyebiliriz.
Diğer taraftan Akhisarspor maçında sevinmememin nedeni de takım olarak takım performansını iyi bir günde değildik, iyi performans göstermedik. O yüzden takım performansına istinaden öyle bir duruş sergiledim.

Senin için hazırladığımız haberler