Saat 12’yi geçti, 21 yıllık Külkedisi Masalı sona erdi: Messi serbest…

01.07.2021 - 02:58 | Son Güncellenme: 01.07.2021 - 09:51

2000 yılında Barcelona’ya katılan Lionel Messi, İspanya yerel saatiyle serbest kaldı. İşte detaylar…

Saat 12’yi geçti, 21 yıllık Külkedisi Masalı sona erdi: Messi serbest…

AJANSSPOR - HABER

 

Lionel Messi'nin Barcelona kariyeri kağıt üzerinde sona erdi. 2000 yılında Arjantin ekibi Newell’s Old Boys’tan Barcelona’ya transfer edilen süper star, 21 yıl sonra boşta kaldı. Kulübün yeni seçilen başkanı Joan Laporta, göreve gelir gelmez Messi’yle anlaşılacağı vaadini vermesine karşın bu sözünü çabuk çiğnedi. Mart ayında göreve gelen Laporta, 4 ay boyunca her yolu buldu, bir tek “orta yolu” bulamadı. Hal böyle olunca Messi için saat 12’yi geçti ve “Külkedisi Masalı" sona erdi.

Tedavi masrafları karşılığında Barça’nın yolunu tuttu

 

Futbola babasının çalıştırdığı Grandoli takımında başlayan Messi, 8 yaşında Arjantin’in köklü ekiplerinden Newell’s Old Boys’la anlaştı. 3 yıl kadar Old Boys altyapısında oynadıktan sonra kulüp yetkilileri genç yetenekte “büyüme sorunu” olduğunu tespit etti.

O dönemde River Plate’e yazılan Messi, “büyüme sorunundan” ötürü River Plate’in kapısından döndü. Plate cephesi aylık 900 Dolar’ı bulan tedavi masraflarından kaçındı. Messi için kum saati daha hızlı akmaya başladı. “Her şey bitti” dediği anda karşısına Külkedisi Masalı'ndaki peri çıktı.

Barcelona’nın sportif direktörü Carles Rexach, gözünü babasının baretine dikmiş yeni Maradona’nın elinden tuttu. Ataları Avrupa’dan Arjantin’e göçen Messi, tekrar Kıta Avrupa’sına, İberya Yarımadası’na ayak bastı. Barcelona, Messi’nin tedavi masraflarını üstlenecek, Messi de Rexach’ın yüzünü kara çıkarmayacaktı.

Ballon d’Or’da Messi ambargosu

 

Messi, 2000 yılındaki yolculuğundan tam 9 yıl sonra henüz 21 yaşındayken Ballon d’Or ödülünü kazandı. 2009 yılından 2012 yılına kadar 4 sezon boyunca Ballon d’Or ödülü el değiştirmedi. 2015 ve 2019’da da aynı başarıyı elde eden oyuncu, 6 kez “Avrupa’da Yılın Futbolcusu” ödülüne layık görüldü. Messi, Avrupa futbolunun en çok Ballon d’Or kazanan futbolcusu konumunda.

16 yıllık Barcelona kariyerine farklı kategorilerden 35 kupa sığdırdı. 4 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası ve 10 La Liga şampiyonluğu, Messi ile kazanılan 35 kupanın iskeletini oluşturuyor.

 

24 Haziran’da 34 yaşını dolduran oyuncu, Barcelona formasıyla 778 maça çıkarken 672 gol attı, 305 asist yaptı.

Laporta sözünü yedi

Mart ayında Barcelona’nın yeni başkanı seçilen Joan Laporta, Messi sorusuna: "Dünyadaki en iyi oyuncunun oğluyla birlikte oy vermeye geldiğini görmek, söylediklerimize bir örnek. Leo Barcelona'yı seviyor. Bunun yansıması bu. Dünyanın en iyi oyuncusu Barcelona'yı seviyor. Umarım bu Barcelona'da kalmasına yardımcı olur. Biz de bunu istiyoruz." cevabını vermişti. 1 Temmuz itibariyle Arjantinli süper star serbest kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler