Sabıkalı eski başkan'dan FIFA'nın kararına saçma eleştirisi

Ali Bozkurt
10.10.2023 - 12:32 | Son Güncellenme: 10.10.2023 - 12:34

FIFA'nın eski başkanlarından Sepp Blatter, 2032 Dünya Kupası'nın toplamda 6 farklı ülkede gerçekleştirilecek olmasına tepki gösterdi. İşte detaylar.

Sabıkalı eski başkan'dan FIFA'nın kararına saçma eleştirisi

AJANSSPOR HABER

2032 Dünya Kupası, Fas, ispanya ve Portekiz'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Turnuvanın ilk 3 maçı ise Güney Amerika'da düzenlenecek. Bu organizasyon hakkında İsviçre basınından SonntagsBlick'e konuşan eski FIFA başkanı Sepp Blatter, Dünya Kupası'nın daha az ülkede kompakt bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini savundu.

"Turnuvayı bölmek saçma"

İsviçre basınına açıklamalarda bulunan Sepp Blatter, "Dünya Kupası finalleri kompakt bir etkinlik olmalı. Bu etkinliğin kimliği, organizasyon ve ziyaretçiler için önemli." dedi.

Güney Amerika'da oynanmalıydı

87 yaşındaki Sepp Blatter, Dünya Kupası'nın 100. yılı olması sebebiyle turnuvanın Güney Amerika'da oynanması gerektiğinide söyledi. İlk Dünya Kupası, 1930 yılında Uruguay'da düzenlenmişti. 
Kupayı da Uruguay Milli Takımı kazanmıştı.

FIFA sorun olmayacak dedi

FIFA, turnuvanın 3 farklı ülkede gerçekeleşmesinin coğrafi olarak bir ulaşım sorun yaratmayacağını açıkladı. 

FIFA yaptığı açıklamada, “101 maçlık  turnuva, coğrafi yakınlığa sahip, kapsamlı ve iyi gelişmiş ulaşım bağlantıları ve altyapıya sahip komşu ülkelerde oynanacak.” dedi. 

Katar kararını da eleştirmişti

Eski FIFA başkanı Sepp Blatter, 2022 Dünya Kupası'nın Katar'a verilmesi kararını da eleştirmişti. Blatter, Katar'ın çok küçük bir ülke olduğunu ve etkinlik için doğru bir yer olmadığını iddia etmişti.

Yolsuzlukla anıldı

1998 ve 2015 yılları arasında tam 17 yıl FIFA başkanlığını sürdüren Sepp Blatter'in görev süresi bittikten sonra hakkında dolandırıcılık davası açıldı. Dönemin UEFA başkanı Michel Platini'nin de yargılandığı davada, ikili hakkında yolsuzluktan, rüşvete birçok iddia gündeme geldi. 


İsviçre'de görülen mahkemelerin ardından Blatter ve Platini suçlamalardan aklandı.

Senin için hazırladığımız haberler