Sabri Sarıoğlu: "Galatasaray'da kaptanlık savaşları döndü"

16.03.2024 - 19:33 | Son Güncellenme: 16.03.2024 - 19:44

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, kendi Youtube kanalında bu hafta eski Galatasaray futbolcusu ve U18 Milli Takım teknik sorumlusu Sabri Sarıoğlu'nu konuk etti.

Sabri Sarıoğlu: "Galatasaray'da kaptanlık savaşları döndü"

AJANSSPOR HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, kendi Youtube kanalında U18 Türkiye Milli Takımının teknik sorumlusu Sabri Sarıoğlu'nu ağırladı. Demirkol'un sorularına yanıt veren Sabri Sarıoğlu, Sivasspor'dan İngiltere Premier Lig takımı Brentford'a transfer olan Yunus Emre Konak hakkında "Yunus Emre Konak'ı izledim. Geçen senenin Nisan ayında Sivasspor'da forma giyiyordu Gelişim Ligi finallerinde, turnuvanın oyuncusu olarak seçtik ve tüm genç takım antrenörleri olarak çok beğendik. Daha önce de hiç Milli Takım kariyeri yoktu. Bizde davet ettik, önce U19 takımına davet ettik kendisini ve çok güzel bir performans sergiledi. Ben de U18 Milli Takımın teknik sorumlusu olduğum için ben de davet ettim onu U18'e ve orada da çok iyi bir performans sergiledi. O ara Servet Çetin, Sivasspor'da Rıza hocanın yanında göreve başladı. Alt yaş takımlarından beri Yunus Emre'yi izliyormuş Servet Çetin. 'Hem takım arkadaşlığımız var, hem de hocayız istersen sezon öncesi kampa götür' dedim, o da bana 'Zaten götüreceğim' dedi. Ondan sonra zaten 11'in vazgeçilmezi oldu ve İngiltere'ye gitti" yorumunu yaptı.

"Fenerbahçe'nin finale kadar gitme şansı var"

Avrupa'daki tek temsilcimiz Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi ve Yunan ekip Olympiakos ile eşleşti. Mehmet Demirkol'un sorusu üzerine Fenerbahçe'nin Konferans Ligi serüvenini değerlendiren Sabri Sarıoğlu, "Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'nde finale kadar gitme şansı var. O potansiyel var, finale gitme yolunda avantaja da sahip. Kaliteli kadroya ve oyuncu grubuna da sahipler" dedi.

"İspanya'dan iki teklif gelmişti bana"

Kariyerinde yurt dışından teklif alıp almadığı sorulan eski futbolcu, "Ne kadar doğru bilmiyorum ama o zamanlardaki menajerimin bana söylediği İspanya'dan iki teklif gelmişti bana. Bunu doğrusunu Adnan Başkan'a sormak lazım. Ali Sami Yen'de Fenerbahçe maçı vardı, Necati Ateş'in Rüştü ağabeyi geçip 1-0 kazandığımız bir maç vardı... O maçta Sevilla scoutları gelmiş maçı izlemeye. O maçtada ben kanat oynuyordum, başka oyuncuları izlemeye gelmişler ama o zamanda yaşım 21, 22... Çok beğenmişler beni, o zaman da yanlış hatırlamıyorsam Dani Alves'in Barcelona'ya geçeceği zaman. Kulüple iletişime geçmişler ama dediğim gibi ben bunu kesin olarak bilmiyorum sanırım Adnan Başkan o dönem 'Hayır' demiş. 2010-2011 sezonunda da Real Zaragoza'dan resmi teklif gelmişti ama o zamanlarda da şartlar uymadı ve kulübüme de bir şeyler kazandırmadan gitmek istemedim" yanıtını verdi.

"Futbolu istemeye istemeye bıraktım"

Göztepe'den ayrıldıktan sonra Galatasaray tarafından arandığını söyleyen ve futbolcu olarak takıma geri çağrıldığını ama olmadığını ifade eden Sarıoğlu, "Futbolu istemeye istemeye bıraktım. 6-7 ay bir kafa dinledim. Göztepe ile sözleşmem bittikten sonra Galatasaray'dan telefon geldi bana futbolcu olarak oynamam için. 'Transferin son gününe kadar bekle' dediler ama olmadı. Ben de bıraktım, çünkü normalde 37-38 yaşıma kadar futbol oynamayı hedefliyordum" ifadelerini kullandı.

"Volkan'la 2-3 ay konuşmadık ama..."

Geçmiş yıllarda bir Fenerbahçe - Galatasaray maçında boğaz boğaza kavga eden Volkan Demirel ve Sabrioğlu, olayların saha içinde kaldığını geçmiş senelerde beyan ettiler. 39 yaşındaki Sabri Sarıoğlu, konuyla ilgili son olarak "Biz Volkan'la saha içinde kavga edebiliriz. Ben her zaman şunu prensip edindim 'Saha içinde olan sahada kalır'. Olumsuz hareketler sergileyebiliyoruz, keşke yapmasaydık ama oldu. Dostluğumuz bozulmadı tabii 2-3 ay konuşmamazlık yaptık ama sonra tabii ki de düzelttik. Olabiliyor maç içerisinde" açıklamasını yaptı.

"Kaptanlık savaşları döndü"

Futbolculuk döneminde Galatasaray'da kadro dışı kaldığı dönemde arkasından işler döndüğünü ifade eden genç çaılıştırıcı, "Prandelli geldiğinde kadro dışı kalmıştım ama sonrasında öğrendim ki bazı futbolcular benim Galatasaray'daki kaptanlığımı almak ve takımdan ayrılmamı istiyorlarmış. Bir kere konuştum ben 'Böyle yapmana gerek yok, gelip isteseydin sana kaptanlığımı verirdim' dedim. 3 ay kadro dışı kaldım bir kere beni aramadılar, hiç inanmıyordum öyle bir şey olduğuna ama oldu. Kaptanlık savaşları döndü takımda, keşke böyle şeyler yaşanmasaydı" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler