Ümit Davala'dan Sacha Boey’e şok suçlama! Galatasaray'ı o maçta sattı

25.03.2022 - 12:22 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 12:34

Galatasaray'ın 21 yaşındaki Kamerunlu sağ beki Sacha Boey hakkında sarı kırmızılı takımın eski oyuncusu ve antrenörü Ümit Davala'dan flaş bir iddia geldi. Detaylar haberimizde...

Ümit Davala'dan Sacha Boey’e şok suçlama! Galatasaray'ı o maçta sattı

Galatasaray ligin 30. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'ya 3-1 mağlup olduğu maçta sağ bek oyuncuları Omar Elabdellaoui ve Sacha Boey tribünde otururken, sağ bekte Semih Kaya forma giymişti. 

Sarı kırmızılı takımın eski antrenörü Ümit Davala yaptığı açıklamada, "Semih Kaya neden sağ bek oynadı? Ben size hikayenin gerçeğini anlatayım" diyerek önemli bir iddiada bulundu.

Sacha Boey neden oynamadı?

Davala, Galatasaray'ın Gaziantep maçından bir gün önce son idmanını statta yaptığını bilirterek, "Omar orta yaparken adalesinden sakatlık yaşıyor. Ona rağmen Gaziantep'e götürülüyor. Orada MR'ı çekiliyor ve doktor 'Oynayamaz' raporu veriyor. Ligde hep Omar oynar, Sacha Boey onun yedeğidir. Maç günü Boey, Omar'ın oynamadığını bildiği için maç günü Torrent'e 'Ben halsizim. Antep'e karşı oynayamam' diyor." dedi.

"Sen maç günü Galatasaray'ı satıyorsan..."

Halsizlik ve yorgunlunluğun her futbolcuda olabileceğinin altını çizen Ümit Davala sözlerine şöyle devam etti:

"Halsizlik olsa bile serum yiyip, vitamin alıp çıkar oynarsın. Ben futbolculuk dönemimde bu halde iken onlarca maça çıkmışımdır. Fedakarlık yapmışızdır. Boey'in bu yaptığında şeytanlık sezdim. Sen maç günü Galatasaray'ı satıyorsan bu şekilde, oynamam diyorsan sen de bir şeytanlık var. Galatasaray'ın sana ihtiyaç duyduğu bir dönemde sen oynamam diyorsun." 

İlgini Çekebilir
Roma ve Napoli ile görüşmüştü! G.Saray'dan Marcao kararı...
Habere Git

"Başka hoca olsa ilk uçakla Fransa'ya gönderirdi"

Domenec Torrent'in yerinde başka bir teknik direktör olsa bu tavrından dolayı Sacha Boey'i ilk uçakla Fransa'ya göndereceğini vurgulayan genç teknik adam, "Boey 21 yaşında, daha hiçbir şeyi elde etmemiş. O forma çok kıymetli. Sen bu işlere girme, O formayı satmak, oynamamak gibi hiçbir lüksün olamaz. Boey'e bunu hiç yakıştıramadım. Kabul edilebilir bir durum değil. Boey'in bu tavırlarından dolayı Antep maçında Semih Kaya sağ bek oynatıldı." şeklinde konuştu.

Sacha Boey'in performansı

Galatasaray'ın sezon başında Stade Rennais'ten 4 yıllığına kadrosuna kattığı Fransız futbolcu bu sezon sarı kırmızılı formayla 15 maça çıkarken1 gol kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler