'Sadece 2 isimle aynı seviyedeyim' dedi! Ortak nokta Süper Lig...

25.03.2020 - 11:21 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 11:24

'Sadece 2 isimle aynı seviyedeyim' dedi! Ortak nokta Süper Lig...

Şimdilerde Monaco forması giyen Cesc Fabregas, Arsenal'den ayrılış sürecine dair önemli itiraflarda bulundu. O dönemki psikolojisinden bahseden İspanyol orta saha, kendiyle aynı seviyede olduğunu düşündüğü iki takım arkadaşını da açıkladı. Bu iki ismin ortak özelliği daha sonra Süper Lig'de top koşturmuş olmaları.

O dönem takım kaptanlığı yaptığını söyleyen Fabregas, "Üzerimde çok fazla baskı hissediyordum. Bu takımın bir şeyler kazanmasını sağlamalıydım. Her şeyimi verdim. Bazen kaybettiğimiz maçlardan sonra eve gidip ağlardım. O dönem güzel futbol oynuyorduk ve oynadığımız oyundan keyif alıyordum. Ama takıma liderlik etmek ve her şeyi yapmak için kendi üzerimde inanılmaz bir baskı oluşturmuştum. Özellikle son 2-3 yılda mental ve teknik olarak sadece Robin (Van Persie) ve Samir'in (Nasri) benimle aynı seviyede olduğunu hissediyordum. Bunu söylemek kibir değil, o anda böyle hissediyordum. Birkaç transferin takımı değiştirebileceğini düşünüyordum ama olmadı. Bu gibi durumlar, bazı futbolcuların tutumları beni yeni arayışlara itti. Başka türlü olsa Arsenal'i bırakmazdım" ifadelerini kullandı. 

Barcelona altyapısından yetişen Fabregas, 2003'te henüz 16 yaşındayken Arsenal'in yolunu tutmuştu. 3 kupa zaferini 2004 ve 2005 yıllarında yaşayan İspanyol yıldız, sonrasında 2011'e kadar kupaya hasret kalmıştı. O sene Barcelona'ya transfer oldu ve üst üste İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupa zaferleri kazandı. 

Seviye olarak kendisiyle aynı hissettiği isimlerden Robin van Persie Fenerbahçe, Samir Nasri ise Antalyaspor forması giymişti. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler