Barcelona - Galatasaray karşılaşması sadece bir Avrupa maçı değil!

Orhan Gülek
09.03.2022 - 18:54 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 19:36

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Barcelona ile kozlarını paylaşacak. Peki son 16 turu ilk maçına çıkacak Galatasaray'da son durum nedir Burhan Can Terzi kaleme aldı.

Barcelona - Galatasaray karşılaşması sadece bir Avrupa maçı değil!

Burhan Can TERZİ - TERZİNİN ATÖLYESİ

Galatasaray, Avrupa Ligi son 16 Turu'nda Barcelona ile karşılaşacak. Çoğu kişi Galatasaray'ın Camp Nou'dan fark yiyip döneceğini düşünüyor, tıpkı 1993'te Manchester deplasmanına gitmeden önce yapılan öngörüler gibi... 

Son 4 yılda makas yine açıldı

2000'de Galatasaray'ın Avrupa'nın zirvesine çıktığı dönemle 2018 arası Türk futbolu zaman zaman dünya futbolunu zorlayıp aradaki makası daraltmıştı. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Milli Takımı'mızın bu 18 yılda önemli başarıları var. Ama son 4 yılda makas yine açıldı. 1993'teki makasla 2022'deki makas arasında bence çok fark yok. Hatta 1993'teki Galatasaray'ın kadro bütçesiyle, Manchester United arasındaki kadro bütçesi bugün Galatasaray ile Barcelona arasında olandan daha farklı olabilir. 

Burak Elmas yönetiminin geleceğini de etkileyecek

Cimbom uzay takımı denilen Manchester'a 1993'te futbol dersi vermişti ve tüm dünyayı şaşırtmışti. Galatasaray'ın genetik kodları Barcelona deplasmanında da devreye girerse kimse şaşırmasın. Bu maç ayrıca bir maçtan da ibaret değil. Cimbom'un Barcelona'da alacağı sonuç 26 Mart'ta gerçekleşecek genel kurulu dolayısıyla Burak Elmas yönetiminin geleceğini de etkileyecek. 

Arda meselesi

Arda Turan Barcelona kadrosuna alınmadı. Hafif sakatlığı var ama Arda sakatlığı olmasa da kararın değişmeyeceğine inanıyor. Takım kaptanıyla, teknik heyetin bu duruma gelmesi bir takım için üzücü. Yönetim tarafı, kararın tamamen teknik heyet kararı olduğunu söylüyor. Şunu çok iyi biliyorum, bu konunun taraftarlarının birbirleriyle "tavır sıkıntısı" var. Teknik heyet de Arda da bitbirlerinin tavrını hoş bulmuyor. 

İlgini Çekebilir
Xavi Galatasaray'da korktuğu ismi açıkladı!
Habere Git

Feghouli bu sahaya alışık

Galatasaray'ın mevcut takımdaki en klas oyuncusu Feghouli, Barcelona'ya da Nou Camp'ı da tanıyor. Tüm İspanya'ya ben buradayım demek isteyecektit. Bu maçta Cezayirlinin kalitesinden yararlanmak gerekiyor. Ayrıca Kerem Aktürkoğlu için dr çok büyük bir meydsn okuma olacsk. Yıldızlar bu tür maçlarda doğar. Kerem'in Barcelona'ya karşı skoru değiştirmesini bekliyorum.

Senin için hazırladığımız haberler