Sadettin Saran'dan Statlardaki Hükümet İstifa Tezahüratı İçin Açıklama

Ajansspor
27.02.2023 - 21:14 | Son Güncellenme: 27.02.2023 - 21:59

Saran Group Başkanı Sadettin Saran, hükümeti istifaya çağırdığı için devlet düşmanlığıyla suçlanan tribünlerin 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Sadettin Saran'dan Statlardaki Hükümet İstifa Tezahüratı İçin Açıklama

AJANSSPOR-HABER

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının son oynanan maçlarda yaptığı, "Hükümet istifa" tezahüratları sonrası başlayan tartışmalara dair Instagram hesabından bir video paylaşım yaptı. Saran, yaptığı açıklamada Anayasa ve demokrasiye vurgu yaptı.

"Herkese saygı demokrasinin gereğidir

Devlet ile hükümet kavramının farkına dikkat çeken Sadettin Saran, "Hükümeti destekleyen insanların da 'Hükümet istifa' diyen insanların da aynı şekilde saygı görmesi demokrasinin gereğidir. Tribünlerde çerçevesi Anayasa ile belirlenmiş protesto hakkını kullananlara 'devlet düşmanı' demek, en basit şekliyle devlet ile hükümet arasındaki farkı bilmemektir" dedi.

"Tribünler 15 Temmuz'da demokrasiye sahip çıktı"

Taraftarların 15 Temmuz'daki tutumunu da hatırlatan Sadettin Saran, "Unutulmasın ki 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreçte, demokrasiye sahip çıkanlar, tezahürat edenler yine aynı tribünler olmuştur. Hükümeti destekleyene de eleştirine de lüften aynı adalet anlayışı, aynı, aynı sevgi, hoşgörü... Lüften! Bu vatan hepimizin" dedi.

İlgini Çekebilir
Devlet Bahçeli, Beşiktaş'tan istifa etti
Habere Git

İlk tezahürat Fenerbahçe taraftarından

Kadıköy Ülker Stadı'nda geçen cumartesi akşamı oynanan Fenerbahçe-Arabam.com Konyaspor Süper Lig maçında sarı lacivertli taraftarlar, "Hükümet istifa" şeklinde tezahüratlar da yaptı. Pazar akşamı da Vodafone Park'taki Beşiktaş-Fraport TAV Antalyaspor maçında siyah beyazlı taraftarlı aynı tezahüratı yaptı.

Devlet Bahçeli, Beşiktaş'tan istifa etti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, taraftarların hükümeti istifaya çağırmasına büyük tepki gösterdi. Beşiktaş Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Bahçeli, maçların da seyircisiz oynanması çağrısı yaptı. MHP'den başka yöneticiler de Beşiktaş'tan istifa ettiklerini açıkladı.

Kulüpler, arka arkaya açıklama yaptı

Bahçeli'nin açıklamasından sonra, Corendon Alanyaspor, Medipol Başakşehir, Yukatel Kayserispor, Arabam.com Konyaspor, Ankaragücü, Yeni Malatyaspor ve Çaykur Rizespor gibi çok  sayıda kulüp, statlarda siyasi tezahürat yapılmasına karşı olduklarını belirtip, "Devletin yanındayız" açıklaması yaptı. Son olarak Kulüpler Birliği Vakfı da siyasi tartışmaların içinde yer almak istemediklerini vurgulayıp, devletin etrafında birleşme çağrısı yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler